Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Október 01. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Elérte az 5 milliót a magyar facebookozók száma

Elérte az 5 milliót a magyar facebookozók száma

A magyarországi Facebook felhasználók száma pénteken elérte az 5 milliót, derül ki a Social Daily statisztikájából. Immár a hazai populációnak több mint a fele aktívan használja a Facebookot. Az elmúlt hónapokban lassan emelkedett az új felhasználók száma, ám a friss adatok alapján egy hónap alatt 200 ezer ember regisztrált be és ezzel elérte Magyarország az 5 millió felhasználót. Így világviszonylatban hazánk a 43. legtöbb felhasználóval rendelkező ország lett.

A SocialDaily statisztikájából további érdekes és hasznos adatok is kiderülnek, többek között az, hogy a magyarországi felhasználók körében a mobilpenetráció 83%-os, a felhasználók 52%-a nő, több mint 23%-a 25-35 év közötti, és 13% adta meg családi állapotának azt, hogy egyedülálló, viszont az elmúlt fél évben 56 ezer felhasználó házasodott. Ha pedig a szokásokat vesszük górcső alá, akkor kiderül, hogy a magyarországi felhasználóknak 9,6%-a utazik gyakran, és a kedvenc célpontjuk Németország illetve Anglia. A többség legszívesebben egy hegyen kirándul (6,4%), de majdnem ugyanennyien részesítik előnyben a városnézést is. Szabadidejében szívesen sportol a magyar, leginkább edzőterembe jár és testépítésre fordítja az időt, de a futás és a jóga is népszerű sport. A bioélelmiszerek iránt 26 ezer felhasználó érdeklődik, míg 580 ezer felhasználó kedveli a borokat, a sört azonban 360 ezer ember.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.