Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. November 08. 17:15, szombat | Helyi
Forrás: InfoGyőr/WK

,,Élet másképp” – Interjú Oravecz Nórával

,,Élet másképp” – Interjú Oravecz Nórával

Oravecz Nóra unatkozott, ezért kezdett el írni, zavarta az emberek pesszimizmusa és boldogtalansága. Ennek már hét éve, azóta Magyarország egyik legsikeresebb bloggerének, írónőjének tartják számon és hihetetlen nagy követői tábort tudhat magáénak. Oravecz Nóra élete egy igazi sikertörténet, irányjelző az önmegvalósításhoz.

Életed egyik legnagyobb vágya teljesül a nyáron, három hónapot Amerikában tölthettél, nem is akármilyen célból…
San Franciscóban töltöttem három hónapot, a Bridge Budapest támogatásával pedig olyan cégeket is meglátogattam, mint a Prezi, Unstream, ahol nagyon sokat tanultam, és rengeteg új barátra tettem szert. A mai napig beszélünk, és bizony nagyon hiányoznak.

Milyen plusz impulzusokkal tértél haza az USA-ból?
Hatalmas pluszt ad az, amikor világot látunk! Ha nem mozdulunk ki, azt gondolhatjuk, hogy az egész világ ilyen, és nekem, aki ír, hatalmas inspiráció egy ilyen út. Teljesen más látásmóddal és szemléletmóddal jöttem haza. Sok mindent sikerült átvennem tőlük, kíváncsi voltam az amerikaiak életstílusára, hogy mennyivel másabb a mentalitásuk, mint a magyaroké. Amit nagyon fontosnak tartok, hogy kint nincs az egy munkahelyen, hogy utáljuk a másikat, mert sikeres, hanem mindenki örül a másik sikerének és abból nyernek inspirációt, hiszen ha a másiknak jó az csak annyit jelent, hogy nekik is bármikor az lehet.

Ezzel a problémával Magyarországon gyakran szembeütköztél?
Gyakorlatilag a saját hazám egy része nem fogadott el, mondhatni utál, a másik része pedig szeret, én azokkal foglalkozom. De mégis más érzés, amikor kimész külföldre és büszkék rád, ott érzed igazán otthon magad, elmondják, hogy zseniális az, amit elértél és ők nem is értették az irányomba érkező támadásokat. Hogyan is érthetnék, ez egy amolyan magyar dolog, ismerjük mindannyian ezt a fajta reakciót.

Nagyon sok sikeres magyar orientálódik külföldre, a te esetedben sem titok, hogy sokat szeretnél utazni illetve más országokban élni a jövőben, mi lehet ennek az oka?
Nem Magyarország a hazám, hanem a világ. Számomra csak az a fontos, hogy legyen hely, ahol tudok írni, és teljesen mindegy, hogy mi van körülöttem. Könnyedén alkalmazkodom, hamar megtalálom a helyemet bárhol. Ha valaki Magyarországon képes másképp nézni az életet, és valami újat tud alkotni, amit a magyar emberek be is fogadnak, - egyébként a blogomnak ez a mottója is ,,Élet másképpen"-, akkor onnantól kezdve, bárhova megy, elfogják ismerni – kivéve Magyarországot.

Milyen volt visszatérni?
Képzeld el a helyzetet, amikor hónapokon át otthon érzed magad valamiben, végre boldog vagy, olyan mosolyokat fényképeznek le az arcodon, amit előtte még soha, aztán egy napon kész, véget ér az álom. Persze, hogy összetört szívvel jöttem haza. Viszont hamar össze kellett kapnom magam, ugyanis az én sztorim itt még nem áll meg, a nyaramat újra kint töltöm, csak most már New Yorkban.

Mikorra várhatunk tőled új könyvet?
November végén jelenik meg 99 lélekerősítő gondolat című kötet, a 99 léleksimogató folytatása. Ezekben a kiskönyvekben a legkedveltebb a blogból kiemelt gondolataim vannak egy csokorban. Illetve dolgozom egy másik motivációs könyvön is, aminek az ötlete hét éve született meg, pont itt Győrben, itt kezdtem el a blogolást, a Cuha utcai kollégiumban.

Oravecz Nóra blog
Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.