Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2013. December 20. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Életeket menthet az alma

Életeket menthet az alma

Mindennap egyen egy almát, és elfelejtheti az orvos látogatását, sőt akár életét is megmentheti - állapította meg egy tanulmány, amelyről a Fox News számol be.

Az Oxford Egyetem kutatói az új tanulmány keretében azt vizsgálták meg, hogy ez az egyszerű tanács, vagyis a mindennapi alma elfogyasztása valóban jótékony egészségügyi hatással van-e azokra nézve, akik ezt betartják.

A vizsgálat keretében 50 év feletti résztvevők egészségügyi adatait elemezték, akik minden nap megettek egy almát anélkül, hogy az összbeviteli kalóriamennyiséget megemelték volna. A csoport adatait összehasonlították a kontrollcsoportban résztvevőkével, akiknek sztatinok szedését írták elő, ami ismerten csökkenti a koleszterinszintet, ezáltal pedig a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

Megállapították, hogy a mindennapos almafogyasztás lenyűgöző egészségügyi eredményekkel járt. Nagy-Britanniában úgy becsülik, hogyha mindenki követné ezt a tanácsot, évente 8500-al kevesebben halnának meg kardiovaszkuláris betegségekben és stroke következtében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.