Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2016. November 21. 10:10, hétfő | Helyi
Forrás: Ruskáné Takács Anita tűzoltó főhadnagy

Életet mentett a szén-monoxid érzékelő

Életet mentett a szén-monoxid érzékelő

A győri hivatásos tűzoltókat pénteken este egy Árpád úti társasház földszinti lakásába riasztották, ahol megszólalt a szén-monoxid érzékelő.

A tűzoltók a gázkazán közvetlen közelében alacsony koncentrációban kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben, ezért a helyszínre kérték a gázszolgáltató szakembereit, akik szintén vizsgálták a levegő összetételét, majd a gázkészüléket leválasztották a rendszerről. A mentőszolgálat a lakásban lakó két embert megfigyelésre kórházba szállította. Az eset ismét ráirányítja a figyelmet a tüzelő- és fűtőberendezések rendszeres karbantartásának, valamint a szellőztetés és a megfelelő levegő utánpótlás biztosításának fontosságára. A biztonság növelése érdekében mindenkinek javasolt a jogszabályi előírásoknak megfelelő érzékelő használata, hiszen a szén-monoxid-érzékelő időben figyelmeztethet a veszélyre, ezáltal életeket menthet!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.