Városlista
2024. június 20, csütörtök - Rafael

Hírek

2024. Január 03. 09:52, szerda | Bulvár
Forrás: Katasztrófavédelem

Életet mentett az áramszolgáltató munkatársa!

Életet mentett az áramszolgáltató munkatársa!

Emlékplakettet adott át a napokban Veszprém vármegyei katasztrófavédelmi igazgató az áramszolgáltató szakemberének egy december tizenharmadikán történt káresetnél nyújtott gyors és életmentő segítségnyújtásért.

Kigyulladt egy családi ház Balatonakarattyán, az Ady Endre utcában december tizenharmadikán. A kilencven négyzetméteres épület teljes terjedelmében égett, huszonkét tűzoltó oltotta a lángokat.

Éppen akkor indult munkába Erdélyi István, az áramszolgáltató szakembere, mikor a lángok felcsaptak az épületben. A kutya vonyítására lett figyelmes, ezért behatolt az épületbe, és még a hivatásos egységek kiérkezése előtt kimentette az épületből az ott lakó embert, majd az épület áramtalanításáról is gondoskodott. A tüzet a balatonfűzfői, pétfürdői és siófoki hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. Az épületből két propán-bután-gázpalackot és egy egészségügyi oxigénpalackot is kivittek az egységek. A mentők a lakót kórházba szállították.

A Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, dr. Csillag István tűzoltó ezredes Erdélyi István úrnak a 2023. december 13-ai, Balatonakarattyán történt tűzesetnél tanúsított bátorságának és életmentő segítségnyújtásának elismeréseként emlékplakettet adományozott.

Címkék: életmentés, E.ON, tűz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 18. 08:18, kedd | Bulvár

MTVA: nézettségi csúcsot döntött a magyarok nyitánya a labdarúgó-Eb-n

A magyar szurkolókon nem múlt a válogatott győzelme, hiszen rekordszámban követték a közmédia sport felületein nemzeti tizenegyünk első összecsapását.

2024. Június 17. 13:08, hétfő | Bulvár

Járványokat is okozhatnak a már megjelent új szúnyogfajok

2024. Június 17. 09:58, hétfő | Bulvár

Nem tűnt fel nekik a terelés

Az autópálya fenntartó MKIF Zrt. videóösszeállítással hívja fel a figyelmet a figyelmes vezetés fontosságára.

2024. Június 15. 11:02, szombat | Bulvár

Egyszülős Központ: 64 ezer apa neveli együtt élő társ nélkül a gyerekeit

Az utóbbi évtizedben jelentősen nőtt az egyedülálló apák száma Magyarországon: a felmérések szerint 64 ezer apa neveli együtt élő társ nélkül gyerekeit - közölte az Egyszülős Központ szombaton az MTI-vel.