Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2010. Február 04. 13:45, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Életfogytiglani börtönt is kaphat az ózdi haramia

Életfogytiglani börtönt is kaphat az ózdi haramia

Akár életfogytiglani börtönt is kaphat a 2008 szeptemberében történt ózdi kettős gyilkosság vádlottja, akinek ügyében februárban készült el a vádirat. A gyilkos egy tartozás miatt lőtt agyon egy ózdi vállalkozót és végzett annak 10

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség február elsején nyújtotta be a vádiratot a 25 éves férfi ügyében - közölte Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője. A vád: „előre kitervelten, több emberen, aljas indokból és célból, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette".

A vádirat szerint a férfi jól ismerte későbbi áldozatát. 2007 végén 3 millió forintos kölcsönt kapott tőle, de azt nem fizette vissza időre. A vállalkozó folyamatosan kereste őt a pénz miatt, de mivel fizetni nem tudott neki, úgy határozott, hogy megöli. Előre kitervelte a gyilkosságot, amihez 2008 nyarán Budapesten vásárolt kispuskát és 50 lőszert.

A férfi végül 2008 szeptemberében egy gyártelepre csalta hitelezőjét azzal az ürüggyel, hogy szeretné megadni a csaknem 3 millió forintos tartozását. Pénz helyett azonban az 53 éves férfit a gyártelepen lelőtte. A gyilkosság után vette észre, hogy a férfi 10 éves lánya az autóban várakozik. Őt is megölte. Mindkettőjüket közvetlen közelről, hátulról lőtte agyon. A halottak fejére zacskót húzott és azt dróttal rögzítette. A kislány holtestét az Ózd melletti erdőben rejtette el, oda kocsival vitte a holttestet.

A férfi holttestét azonban nem tudta egyedül eltüntetni. Ezért barátnőjét és annak lánybarátját kérte meg, hogy segítsenek. Mindkét lány 18 évnél fiatalabb. A holttestet végül az egyik lány segítségével bedobták a telepen lévő vízgyűjtő medencébe, amiről azt hitték, hogy abban sav van. A puskát a másik lány eldobta Ózd határában, egy nádasban. A férfi 10-15 évig terjedő vagy életfogytig tartó fegyházat kaphat, ha elítélik. A két lány emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolás miatt akár öt évre is büntethető.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:31, kedd | Kék hírek

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.