Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Május 29. 12:22, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Életfogytiglant kaphat a gyermekét tóba dobó nő

Életfogytiglant kaphat a gyermekét tóba dobó nő

Vádat emelt és fegyházbüntetést kért az ügyészség az ellen a szlovák nő ellen, aki tavaly decemberben egy Mosonmagyaróvár környéki tóba dobta három és fél éves kisfiát, és a gyermek ennek következtében meghalt.

Takács Péter, Győr-Moson-Sopron megyei főügyész az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, 14. életévét be nem töltött személy elleni emberölésben és személyi szabadság megsértésében kérik bűnösnek kimondani az asszonyt.

Közlése szerint utóbbi vádpontot az alapozza meg, hogy a nő – aki a folyamatban lévő válóper dacára sem akart különválni német férjétől – a zuhanyozó férfit a fürdőszobába zárta, így vitte ki közös gyermeküket a tóhoz, s abba belegázolva a jeges vízbe dobta a kicsit.

A közleményben a főügyész – megemlítve, hogy a nő a tette elkövetésekor mindvégig beszámítható volt – kitért arra is: ezeket a cselekményeket a büntető törvénykönyv 10-20 évi vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Kálmán Gabriella, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese kedd reggel közölte az MTI-vel, hogy a nyomozás lezárultával vádemelést javasoltak a nő ellen.

Címkék: gyilkosság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?