Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. Május 21. 14:39, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

Életfogytiglant kértek a fekete sereg vezetőjére

Életfogytiglant kértek a fekete sereg vezetőjére

Életfogytiglani fegyházbüntetést indítványozott Magyar Róbertre a fekete sereg vezetőjére az ügyész csütörtökön a Fővárosi Bíróságon. Az ügyész azt is indítványozta, hogy a bíróság a férfit zárja ki a feltételes szabadság ke

Az első tárgyalási napot 2007 március 6-án tartotta Vaskuti András büntetőtanácsa, amely csaknem száz tárgyalási napon át foglalkozott a szövevényes üggyel, amelynek nyomozati iratanyaga meghaladja a 15 ezer oldalt. A bíróság eredetileg 2008 őszére majd 2009 nyarára tervezte a per befejezését, de az eljárás elhúzódott, a vádlottak betegségei, a tanúk távolmaradása miatt, illetve azért, és mert idő közben harmincra emelkedett a vádlottak száma. Az elsőrendű vádlott - Magyar Róbert - előzetes letartóztatása a törvény értelmében időközben megszűnt, a férfi pedig megszökött a házi őrizetből.


A vád szerint a Magyar Róbert vezette úgynevezett fekete sereget terheli Ragyás Tóni megölése, a Colosseum diszkónál történt lövöldözés, a mátészalkai bandatámadás és sok más súlyos bűncselekmény is. Az ügyészség szerint a bűnszervezet prostitúcióval és pénzbehajtással is foglalkozott, ténykedésüket Magyar Róbert még a börtönből is irányította.


Szalóki Zoltán ügyész a csütörtök reggeltől késő estig tartó perbeszéd végén azt kérte a bíróságtól, hogy mondja ki bűnösnek a szökésben lévő Magyar Róbertet több emberen, előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberölés kísérletében, emberölés előkészületében, lőfegyverrel visszaélésben, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás kísérletében és önbíráskodásban is. Ugyancsak több emberen elkövetett emberölés kísérletével illetve előkészületével vádolja az ügyész a Fekete Sereg több mint 20 tagját is, mint társ tetteseket, bűnsegédeket, illetve bűnpártolókat.


Két vádlottat csalásért és okirat hamisításért kell elmarasztalni az ügyészség szerint, három vádlott pedig önbíráskodást követett el.


A fekete sereg pere június 3-án, védői perbeszédekkel folytatódik.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön