Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2017. Május 12. 14:31, péntek | Életmód

Válaszd a zöldséget!

Válaszd a zöldséget!

Tudtad, hogy a cékla vérnyomáscsökkentő hatással bír? És azt, hogy naponta 1 sárgarépa képes megfiatalítani?

A zöldségek jótékony hatásairól regényt lehetne írni, de mégsem fogyasztunk belőlük eleget. A cikk célja, hogy te is többször válaszd a zöldségeket, mint az édességeket.

A céklában folsav és betain található, ami csökkenti a szívbetegségek kialakulásának esélyét. A cékla javíthatja a sportteljesítményt és segít, hogy szellemileg frissek maradjunk. Jótékony hatással bír a keringésre, így több vér jut az agyba.

Mikor fogyasszunk retket, ha nem most? A retek rendkívül fontos C-vitamin forrás. Segíti az emésztést, étvágyhozó hatása régóta ismert. Fogyasztása (éhgyomorra) reggelire nem javasolt, legalább egy szelet kenyeret együnk mellé!

A gyömbér sokféle betegség gyógymódja, vagy a betegség kialakulásának megelőzője lehet. Többek között élénkít, csökkenti a vér koleszterinszintjét, légúti fertőzések esetén segít legyőzni a kórokozókat, természetes gyulladáscsökkentő. Alkalmazzák még émelygés, hányinger elmulasztására.

A sárgarépát igazi bőrvédő zöldségnek tartják. Béta-karotint tartalmaz, védelmet nyújt a napégés ellen, segít a bőr víztartalmának megőrzésében, szerepet játszik a faggyúmirigyek szabályozásában.

A paradicsom az egyik legkedveltebb zöldségféle. Rengeteg antioxidánst tartalmaz, elősegíti az izmok erősödését. Sok benne az A-vitamin, ezért rendkívül hatékony "gyógyszer" a bőrproblémák kezelésére. Káliumtartalmának köszönhetően képes eltávolítani a vérben lévő mérget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.