Városlista
2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2013. Január 28. 16:39, hétfő | Kék hírek
Forrás: MTI

Elfogták a nagykanizsai emberölés gyanúsítottját

Elfogták a nagykanizsai emberölés gyanúsítottját

A rendőrség nem kommentálta, az ügyészség azonban megerősítette az MTI hétfői információját, amely szerint a hétvégén elfogták a múlt csütörtöki nagykanizsai emberölés gyanúsítottját.

Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke az MTI érdeklődésére sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta azt az információt, amely szerint elfogták és őrizetbe vették a feltételezett elkövetőt, egy hajléktalan férfit. A sajtófőnök csupán annyit közölt, hogy a meggyilkolt 46 éves asszony ügyében folyó nyomozás állásáról a rendőrség várhatóan szerdán ad majd tájékoztatást.
Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI megkeresésére ugyanakkor azt mondta: az emberölés ügyében a rendőrség hétfőn javasolta a főügyészségnek egy gyanúsított előzetes letartóztatásba vételének indítványozását. Hozzátette: a vádhatóság az indítvány alapján kedden dönt arról, hogy a bíróságnál kezdeményezi-e az őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatását. Az őrizetbe vételétől számított 72 óra szintén kedden jár le.
Mindezek alapján kiszámítható, hogy a férfit szombaton fogták el a rendőrök.
Az eddig ismert adatok szerint múlt csütörtök délután Nagykanizsán egy lakatlan, Teleki utcai épület egyik lakásában megöltek egy középkorú asszonyt, akinél semmiféle iratot nem találtak.
A rendőrséget és a mentőket egy helyi lakos értesítette, aki macskát etetni ment az elhagyott házhoz, ahonnan hörgés hallatszott ki. Mire a mentők a helyszínre érkeztek, az asszony meghalt. Az igazságügyi orvos szakértő megállapítása szerint a nőt több módon is súlyosan bántalmazták.
Az áldozatot másnapra sikerült azonosítani: egy 46 éves zalaegerszegi nő, aki élettársával lakott Nagykanizsán. A rendőrség a férfit is megtalálta, de arról nem adott információt, hogy az élettársnak köze lehet-e a bűncselekményhez.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 05. 16:31, vasárnap | Kék hírek

7 év börtön elől menekült, fejvadászok kapták el

Az 56 éves szlovák állampolgárságú férfit a magyar fejvadászok fogták el.

2021. December 05. 09:03, vasárnap | Kék hírek

Rendőrkézre került az agresszív potyautas

A szegedi rendőrök elfogtak egy 22 éves helyi férfit, aki erőszakosan viselkedett a jegyvizsgálókkal a 2-es számú villamoson, egy utast pedig bántalmazott is.

2021. December 04. 18:01, szombat | Kék hírek

Elfogták a főbérlőjét agyonszúró férfit

Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki péntek 18 óra körül, egy szóváltás után leszúrta főbérlőjét Budapesten, a III. kerületi Nánási út egyik társasházában - közölte a Police.hu.

2021. December 04. 13:58, szombat | Kék hírek

Nyolcvanötmillió forint értékű kokaint foglaltak le a rendőrök Siófokon

Nyolcvanötmillió forint értékű kokaint foglaltak le a rendőrök Siófokon - írta a Police.hu szombaton.