Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Szeptember 07. 09:55, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Elfogtak egy csalót, aki mások nevében rendelt és többmilliós kárt okozott

Elfogtak egy csalót, aki mások nevében rendelt és többmilliós kárt okozott

Elfogtak egy ukrán állampolgárságú férfit Budapesten, aki a gyanú szerint csalással megszerzett amerikai bankkártya-adatokkal Magyarországra rendelt elektronikai eszközöket, így többmilliós kárt okozott

- közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.
A közlemény szerint egy magyarországi pénzintézet feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen indult eljárás, miután a banki szakembereknek gyanús lett, hogy augusztus végén valaki - feltehetően álnéven - több millió forintért rendelt meg elektronikai eszközöket.

A megrendelő 26 amerikai bankkártya adatait felhasználva budapesti csomagpontokra kért kézbesítést.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói augusztus 31-én Erzsébetvárosban csomagátvétel közben fogták el a feltételezett tettest. A férfi lakásán a rendőrök bontatlan csomagolású mobiltelefonokat, bluetooth fülhallgatókat és más vezeték nélküli elektronikai eszközöket találtak, amelyek feltehetően szintén hasonló bűncselekményekből származtak.

A 28 éves ukrán állampolgárt információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki az V. Kerületi Rendőrkapitányságon; a férfi tagadta, hogy bűncselekményt követett el.

A gyanúsítottat a belvárosi rendőrök őrizetbe vették. A további nyomozás során vizsgálják, hogy a férfi hogyan juthatott mások bankkártya-adataihoz - áll a közleményben.

Címkék: csalás, csaló, elfogás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.