Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Február 11. 08:45, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Elhagyta a párja a győri Csay Renátát: mi lesz így a vilagbajnoki címekkel?

Elhagyta a párja a győri Csay Renátát: mi lesz így a vilagbajnoki címekkel?

A 2010-es maratoni kajak-kenu világbajnokságon két aranyérmet szerző győri Csay Renáta (képen) számára az idei esztendő eleje tartogatott nem várt eseményt: párostársa, Faldum Bereniké elhagyta a magyar válogatottat és tanulmányait kiha

„Az idén is jó lenne két világbajnoki címet szerezni, bár most egy kicsit más lesz a felállás - mondta Csay Renáta. - Az évek óta jól megszokott párom, Faldum Bereniké ugyanis a jövőben bolgár színekben versenyez majd, így egy klasszis párral szegényebb lettem... Így már nem is tudom, hogy a jövőben felkészülök-e majd párosra. Idős, sokat megélt versenyző vagyok, aki már nem szívesen alkalmazkodik másokhoz. Bár, ha jönne egy fiatal, ambiciózus versenyző, még az is lehet, hogy átgondolnám a nézeteimet."

A kiváló maratonista a gyorsasági szakág programjának bővítésével - az 5000 méter tavaly debütált a vb-n -, új kihívást is talált magának. A szegedi világkupán sikerült ugyan győznie, de a hazai mezőny erősségére jellemző, hogy két és fél hónappal később, a poznani vb-n már egy másik magyar klasszis nyakába akasztották az aranyérmet.

„Szeretnék én is felkészülni az ötezer méterre, mert jó lenne ott lenni az augusztusi szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Persze, már a hazai mezőny is nagyon kemény lesz, főként, ha a Csipes-csoportból valamelyik lány úgy dönt, elindul ezen a távon. Mindenesetre Folláth Vivien tavalyi világbajnoki címe ösztönzőleg hat rám. No és az sem mellékes, hogy Szegeden versenyezhetnék, ahol a hangulat mindig mesés."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.