Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2012. Október 18. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Elhízáshoz vezet a reggeli kihagyása

Elhízáshoz vezet a reggeli kihagyása

Agyi vizsgálatok azt mutatják, hogy a reggeli kihagyása miatt az agy a nap további részében sokkal jobban kívánja a zsírosabb ételeket, ráadásul ebédre jóval többet esznek így az emberek - számol be a BBC. Ezért ez a módszer a fogyni vágyóknak egyáltalán nem ajánlott.

Nemhiába mondják, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Jelen kutatásukban a szakemberek arra voltak kíváncsiak, hogy mi történik az agyon belül bizonyos ételek fogyasztásakor, vagy az azoktól való megvonáskor.

A kutatásban 21 normál testsúlyú személy vett részt, akiknél mágneses rezonancia vizsgálattal mutatták ki a különböző kalóriatartalmú ételekre adott agyi válaszokat.

Az első vizsgálat alkalmával nem kaptak reggelit, a második alkalmával pedig nagy mennyiségű ételt kaptak, ami mintegy 730 kalóriát tartalmazott. Az eredmények azt mutatták, hogy a reggeli kihagyása a magasabb kalóriatartalmú ételek felé 'téríti el' az agyat .

Ezért a fogyást nagyon megnehezíti, hogyha valaki úgy kísérletezik, hogy kihagyja a reggelit, mert ebédre és vacsorára így jóval több kalóriát fog bevinni a szervezetébe, mintha a reggeleket is étkezéssel kezdené.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 13:43, szerda | Életmód

Meghalt Czakó Gábor író

Elhunyt Czakó Gábor, a Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében - közölte a család az MTI-vel.

2024. Február 21. 06:00, szerda | Életmód

Indul a James Blunt-turné, két hét múlva Budapesten lép fel

A franciaországi Rennes-ben kedden elkezdődik James Blunt idei európai turnéja. A világhírű brit dalszerző-előadó március 5-én a budapesti MVM Dome-ban ad koncertet.

2024. Február 20. 06:00, kedd | Életmód

Csaknem tizenkétezer erdei fülesbagoly telelt Magyarországon

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) idén is elkészítette a Magyarországon telelő erdeifülesbagoly-csapatok országos felmérését.

2024. Február 19. 13:21, hétfő | Életmód

Ma van a Magyar Ápolók Napja

Hazánkban Kossuth Zsuzsanna hősies, önfeláldozó, emberséges cselekedete volt az alapköve a hazai ápolás fejlődésének.