Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2013. Október 19. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: orientpress

Elhízást okozhat a bélbaktérium

Elhízást okozhat a bélbaktérium

Azoknak, akiknek a belében kevesebb a kulcsfontosságú „jó baktérium”, hajlamosabbak az elhízásra és az ezzel összefüggésben álló betegségekre, mint a diabétesz, a szívbetegségek és a koleszterinporblémák - írja a Fox News.

Az eredmények új megoldást kínálhatnak a világszerte terjedő elhízási járványra. Jelen kutatás keretében 169 elhízott és 123 nem elhízott személy bélbaktériumát hasonlították össze. „Meg tudtuk különböztetni a két csoportot bélflórája alapján. Voltak, akiknek gazdagabb volt a bélbaktérium fajok száma a szervezetében, még másoknak ez jóval alacsonyabb volt” - mondta Jeroen Raes, a Flamand Biotechnológiai Intézet munkatársa.

A minták 23 százaléka mutatott alacsony bakteriális gazdagságot. Az is kiderült, hogy ők nagyobb valószínűséggel híztak el, mint azon társaik, akik gazdagok voltak „jó baktériumokban”. Ahhoz, hogy messzemenő következtetéseket vonjanak le azonban még további vizsgálatokra van szükség az előzetes eredmények alapján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.