Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Február 09. 07:20, péntek | Helyi

Elhunyt Simon József székesegyházi kanonok

Elhunyt Simon József székesegyházi kanonok

Életének 69. évében 2018. február 7-én hosszan tartó betegeskedés után, a szentségekkel megerősítve elhunyt Simon József pápóci prépost, székesegyházi kanonok, nyugalmazott teológiai tanár.

A gyászhírt Veres András győri megyéspüspök az Egyházmegye papsága és a gyászoló rokonság nevében fájdalommal, de a feltámadásba vetett hittel tudatta.

A székesegyházi kanonok Vas megyei Bő községben született 1924. szeptember 24-én. 1949. április 24-én szentelték pappá Győrött. Mélységes hit, kristálytiszta és széleskörű teológiai műveltség, megtörhetetlen egyházhűség és fáradhatatlan munkabírás jellemezte. Ezen isteni adományokra szüksége is volt, mert papi munkájának legnagyobb részét a vallásüldöző diktatúra idején végezte. Ezt híven tükrözi munkahelyeinek sora.

Veretes papi egyéniségének jellemzőit hosszú élete folyamán mindvégig megőrizte. Valódi elkötelezettséggel, odaadással dolgozott kis faluban, mint a Győri Hittudományi Főiskola katedráján vagy a Püspöki Bíróságon. A hívő közösség a mély hittől átjárt, élettapasztalatokkal színezett szentbeszédeiért, a papságra készülő fiatalok kikristályosodott és világosan átadott teológiai tudásáért voltak hálásak iránta.

Gazdag lelkipásztori életének főbb állomáshelyei: Fertőszentmiklós, a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet, Magyaróvár, Kapuvár, Hövej, Beled, Koroncó, majd Csepreg és a győr-nádorvárosi Szent Kamillus Plébánia voltak.

A Székeskáptalan tagjaként élete utolsó szakaszáig aktív lelkipásztori munkát végzett.

Temetése 2018. február 12-én, a 11 órakor bemutatott szentmise után lesz a győri Nagyboldogasszony-székesegyház kanonoki kriptájában.

Forrás: Győri Egyházmegye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.