Városlista
2024. szeptember 1, vasárnap - Egon

Hírek

2010. Április 29. 14:47, csütörtök | Bulvár
Forrás: Story Online

Elhunyt a hős modell

Elhunyt a hős modell

Huszonöt évnyi küzdelem után legyőzte súlyos génbetegsége azt a kanadai szépségkirálynőt, akit világszerte a cisztás fibrózis elleni harc éllovasának tekintettek.

Talán Eva Markvoort volt az egyetlen szépségkirálynő, aki nemcsak betanulta a világ jobbá tételéről szóló monológját, hanem tényleg csinált is valamit. Ugyanis ő tudta, milyen az, ha menthetetlen helyzetben van az ember. Eva születése óta cisztás fibrózissal küzdött, de soha egy pillanatra nem volt emiatt szomorú. Sőt, próbált erőt adni sorstársainak blogjával, amiben nap, mint nap dokumentálta az állapotát. Kitartásáért több nemzetközi díjat is kapott, és ezrek szemében ő volt a példakép, akit nem tud megtörni folyamatosan romló állapota, és a halál közelsége. Az életéről készült dokumentumfilm több kitüntetést is elhozott a különböző fesztiválokról.

A szörnyű kór azonban felülkerekedett rajta. A szervezet második transzplantált tüdejét sem fogadta be. Március végére pedig annyira megtelt a tüdeje és az emésztőrendszere nyálkával, hogy már képtelen volt a lélegzésre, vagy az emésztésre.

De még mielőtt végleg lehunyta szemét, egyik nagy álma teljesült, és megkapta diplomáját halálos ágyán. A színésznői ambícióit azonban nem válthatta valóra, és hiába New Westminster szépségkirálynője, a kanadai országos versenyen sem indulhatott el. De legalább azzal vigasztalódhatott, hogy gyerekek tucatjainak volt a hőse. Eva halálát szülei csaknem egy hónapig nem hozták nyilvánosságra, mert a napokban tartják majd a búcsúztatóját, és addig nem akartak médiafelhajtást maguk körül. Bár a tragédiát sokan sejtették, mert a modell búcsúüzenetet írt az internetes naplójába, és utána nem frissült többet az oldala.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 30. 07:56, péntek | Bulvár

Medvét láthattak Miskolcon az Avason

Nagy valószínűséggel medvét láttak járókelők Miskolcon, az Avason, a Horváth-tetői játszótér környéki erdősávban csütörtök délelőtt - tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.

2024. Augusztus 29. 13:48, csütörtök | Bulvár

Ismét emberre támadt egy medve az Erdélyben

Ismét emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében, Kolibica üdülőtelepen: az állat a háza udvarán támadt rá az 54 éves férfira, aki megsérült, és kórházba szállították

2024. Augusztus 28. 07:26, szerda | Bulvár

Lefejelte a magyar rendőrt az audis - Videó

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a férfit, aki jogszerű eljárása közben támadt rá a hivatalos személyre.

2024. Augusztus 26. 07:56, hétfő | Bulvár

Közlekedési táblákkal ütötték egymást a sofőrök a magyar autópályán - Videó

Egy terelésnél alakult ki némi tolakodás két jármű között, majd elégtételt próbáltak venni egymáson.