Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2011. Január 12. 14:45, szerda | Sport
Forrás: HírTV

Elhunyt Berczik Zoltán

Elhunyt Berczik Zoltán

A Magyar Asztalitenisz Szövetség mély fájdalommal tudatja, hogy kedden hajnalban 73 éves korában elhunyt Berczik Zoltán, a magyar asztalitenisz sport egyik legnagyobb ikonja - olvasható a szervezet honlapján.

Berczik Zoltán világbajnokságokon 6 érmet szerzett (3 ezüst, 3 bronz), Európa-bajnokságokon hat aranyérem mellett egyszer volt ezüst-, és egyszer bronzérmes. A hazai versenyeken 14-szer lett magyar bajnok és 135 alkalommal ölthette fel a válogatott mezt.

Nemcsak mint játékos, hanem mint edző, szövetségi kapitány is óriási sikereket ért el az irányítása alá tartozó válogatott játékosokkal. Tanítványai közül Jónyer István négyszeres, Klampár Tibor és Gergely Gábor kétszeres, valamint Kreisz Tibor és Takács János egyszeres világbajnok lett. Kapitányként a női szakágban is számos Európa-bajnoki érem fűződik nevéhez Magos Judit, Kisházi Bea, Szabó Gabriella, Oláh Zsuzsanna és Urbán Edit révén. 2001-ben a Magyar Asztalitenisz Szövetség alelnökévé, később tiszteletbeli elnökévé választották.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség Berczik Zoltánt saját halottjának tekinti. (da)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:47, csütörtök | Sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 17. 07:51, szerda | Sport

BL-selejtező - Walesi ellenfél vár a Ferencvárosra

A The New Saints lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának ellenfele a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.