Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Január 12. 14:45, szerda | Sport
Forrás: HírTV

Elhunyt Berczik Zoltán

Elhunyt Berczik Zoltán

A Magyar Asztalitenisz Szövetség mély fájdalommal tudatja, hogy kedden hajnalban 73 éves korában elhunyt Berczik Zoltán, a magyar asztalitenisz sport egyik legnagyobb ikonja - olvasható a szervezet honlapján.

Berczik Zoltán világbajnokságokon 6 érmet szerzett (3 ezüst, 3 bronz), Európa-bajnokságokon hat aranyérem mellett egyszer volt ezüst-, és egyszer bronzérmes. A hazai versenyeken 14-szer lett magyar bajnok és 135 alkalommal ölthette fel a válogatott mezt.

Nemcsak mint játékos, hanem mint edző, szövetségi kapitány is óriási sikereket ért el az irányítása alá tartozó válogatott játékosokkal. Tanítványai közül Jónyer István négyszeres, Klampár Tibor és Gergely Gábor kétszeres, valamint Kreisz Tibor és Takács János egyszeres világbajnok lett. Kapitányként a női szakágban is számos Európa-bajnoki érem fűződik nevéhez Magos Judit, Kisházi Bea, Szabó Gabriella, Oláh Zsuzsanna és Urbán Edit révén. 2001-ben a Magyar Asztalitenisz Szövetség alelnökévé, később tiszteletbeli elnökévé választották.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség Berczik Zoltánt saját halottjának tekinti. (da)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.