Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2010. Január 17. 15:01, vasárnap | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Elhúzódó tetőzés Szolnoknál

Elhúzódó tetőzés Szolnoknál

Már csak két út van zárva vízátfolyás miatt a Sajónál. A Tisza várhatóan hétfőn tetőzik Szolnoknál. Megnyitották vasárnap délelőtt a Sajó áradása miatt kedden lezárt utat Tiszaújváros és Kesznyéten között - tájékoztatott a M

Elhúzódó tetőzés Szolnoknál

A vártnál később, január 18-án tetőzik a Tisza Szolnoknál. A vízállás is magasabb lesz, mint amit korábban jeleztek a szakemberek - tájékoztatta a Független Hírügynökséget vasárnap Lovas Attila, védelemvezető.

Az elmúlt 24 órában sem árvízvédelmi fokozat elrendelésre, sem fokozatváltásra nem volt szükség a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén. Szolnoknál várhatóan hétfőn tetőzik a Tisza, a várható vízállás 745-750 cm. Vasárnap itt 742 cm-t mértek.

A vízügyi igazgatóság területén továbbra is csak a Hortobágy-Berettyón van legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültség, Karcag és Túrkeve között.

A Hármas-Körös apad, napi 10-20 cm-rel csökken a vízszint.

Az utóbbi napok csapadékmentes időjárásának köszönhetően folyamatosan csökken a belvíz, így az igazgatóság területén 21 800 hektár van víz alatt.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.