Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. Október 03. 14:41, vasárnap | Sport
Forrás: NSO

Elías hetedszer nyert a szezonban, Talmácsi a 21.

Elías hetedszer nyert a szezonban, Talmácsi a 21.

Toni Elías nyerte meg a gyorsaságimotoros-világbajnokság Japán Nagydíját a Moto2 kategóriában, s ezzel karnyújtásnyira került a világbajnoki címtől. A második helyen Julián Simón, míg a harmadikon kisebb meglepetésre Karel Abraham zár

Már pénteken kiderült, hogy az aragóniai motorbeállítások egyáltalán nem jók a motegi pályára, de akkor a Moto2-ben száguldó magyar pilóta még azt hitte, találnak megoldást a gondokra. Nos, szombatra kiderült, hogy nem találtak. Hiába szedték atomjaira Talmácsi Gábor motorját, nem működött úgy, ahogyan azt szerette volna.

„A motor egyszerűen vezethetetlen, folyamatosan mást csinál, mint amit én szeretnék, úgy mennek el mellettem a riválisok, mintha állnék. Pedig a motegi az egyik kedvenc pályám, szóval még az sincs, hogy ne szeretném a ritmusát... Egy dologra gyanakodtunk, hogy bár szétszedték a motort a legutóbbi bukásom után, s nem találtak semmit, de talán mégis akkor történhetett valami. Úgyhogy vasárnap teljesen új futóművel megyek, hátha az segít. Ha az sem, akkor nem tudom mi, mert én ennél nem tudok gyorsabban menni anélkül, hogy ne kockáztatnám meg a bukást..." – mondta Talmácsi.


A 28. helyről induló magyarnak pedig a futamon az új futómű sem segített. Talmácsi végül a középmezőnyben, a 21. helyen ért célba. Ebben segített remek rajtja, amikor is öt pozíciót „nyert", a folytatásban azonban hiába küzdött nagyot, érdemben nem tudott előre lépni.

Az élen a 10. kör tájékán Elias és Simon haladt, a harmadik hely pedig Scott Reddingé volt, a brit versenyzőt azonban a folytatásban ketten is megelőzték, és csak az 5. helyen zárt.

A futam legizgalmasabb jelenetét egészen az utolsó körig tartogatták a versenyzők. Ekkor a harmadik helyen haladó De Angelist bravúros, de egyben kissé kockázatos módon megelőzte Karel Abraham. A cseh versenyző ezzel pályafutása során először állhatott a dobogóra.

Elías hetedik győzelmét aratta a szezonban, Simon sorozatban negyedszer lett második, s már csak neki van esélye, hogy befogja az összetettben vezető Elíast. Igaz, neki sem sok, ugyanis már 81 pont a hátránya.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:04, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,