Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2021. Május 26. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítéltek egy fiatalkorú sportolót molesztáló edzőt

Elítéltek egy fiatalkorú sportolót molesztáló edzőt

Nem jogerősen hat év fegyházra ítélt a Székesfehérvári Törvényszék egy fiatalkorú sportolót molesztáló edzőt - közölte a törvényszék kedden az MTI-vel.

Azt írták: az utánpótlás edzőként dolgozó vádlott 2018-ban lett a kiskorú sértett edzője. Tanítványával az edzéseken kívül is tartották a kapcsolatot. A vádlott 2019 nyarán egy edzés után meghívta magához a sértettet, ahol alkoholt fogyasztottak és két egymás melletti heverőre feküdtek le.

Később az edző a sértett védekezésre képtelen állapotát kihasználva, annak nemi szervét lemeztelenítette, majd megfogta, és arról mobiltelefonjával fotókat próbált készíteni. Erre a sértett felébredt és kiugrott az ágyból.

A történtekről a fiatal csak barátjának és csapattársainak beszélt.

A tettre csak azután derült fény, hogy a sportklub pszichológusának a csapatfoglalkozásokon többen is beszámoltak edzőjükkel való viszonyukról, valamint arról, hogy zavarja őket a vádlott viselkedése. A sértett ezt követően beszélt a pszichológusnak a történtekről, aki értesítette a hatóságot.

A törvényszék közölte: a pszichológus jelzését követően a munkáltató is vizsgálatot indított, és annak eredményeként a vádlott munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntette.

A tájékoztatás szerint az edzőt 18. évét be nem töltött, nevelése, felügyelete alá tartozó személy sérelmére megvalósított szexuális erőszak és gyermekpornográfia kísérlete miatt ítélte hat év fegyházra a bíróság. Emellett ugyanennyi időre eltiltották a közügyektől illetve végleg eltiltották minden olyan foglalkozástól, ahol 18 éven aluliak nevelését, felügyeletét, gondozását végezhetné.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője felmentésért, az ügyész súlyosbításért jelentett be fellebbezést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni