Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Február 19. 06:55, péntek | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Elítélték a gyilkos kutyák gazdáját

Elítélték a gyilkos kutyák gazdáját

Két év tíz hónap fogházbüntetésre ítélte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság csütörtökön azt a nemesbikki férfit, akinek kutyái 2008 tavaszán halálra martak egy kisgyereket. A vádlottat gondatlan emberölés vétségében találta

2008 májusában a nemesbikki futballpályán játszott néhány 5 és 15 év közötti gyermek. A nyomozás adatai szerint zajongásuk zavarta az egyik közelben lakó férfit, aki rájuk uszította tizenhárom kutyáját. A gyermekek megpróbáltak elmenekülni az állatok elől, ám egy hét és fél éves kisfiút a felbőszült kutyák utolértek és halálra marták. Az élettelen kisfiú testét édesanyja szabadította ki a falka tagjai közül. A támadás közben a vádlott is megpróbálta megmenteni a gyermek életét úgy, hogy ráfeküdt a kisfiúra, így védve a harapásoktól.

Az eredeti vád különös kegyetlenséggel tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére, illetve sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntette volt. Ezt azonban az ügyész az ítélethirdetés napján elhangzott perbeszédében gondatlan emberölésre módosította. A bíró két év tíz hónap fegyházra ítélte a vádlottat egyben elrendelte szabadlábra helyezését, mert már csaknem két éve van előzetes letartóztatásban. Az ügyész elfogadta az ítéletet, a vádlott és védője három nap gondolkodási időt kért.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

2024. Július 25. 07:33, csütörtök | Kék hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este - közölte Pere Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.