Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2017. Május 16. 15:21, kedd | Életmód

Élj a lehetőségeiddel! Legyen a nyelvtanulás a hobbid!

Élj a lehetőségeiddel! Legyen a nyelvtanulás a hobbid!

Hogy válhat a tanulás (ami ugye rendkívül fáradtságos munka) szabadidős tevékenységgé? Érvek következnek a nyelvtanulás mellett.

A nyelvtudással rendelkező munkavállalók átvették a hatalmat. Ez egy olyan plusz tudás, ami rengeteget javít a helyzeteden, ha munkát keresel, vagy olyan beosztásban dolgozol, ahol az idegennyelv tudásodtól teszik függővé az esetleges béremelést, vagy előléptetést. A szakmai tudás mellett manapság ez az egyik legfontosabb elvárás (hazai és multinacionális vállalatoknál egyaránt) amit a cégvezetők támasztanak a pozícióra pályázó jelölttel szemben. A nyelvtudásnak nem mindig közvetlenül a befektetett idő, munka vagy pénz után veszed hasznát. Előfordulhat, hogy megszűnik a munkahelyed, vagy leépítés miatt veszíted el az állásod, ha beszélsz idegen nyelven, a megélhetésedet nem fogod elveszíteni! Ha a szakmádban nem találsz azonnal másik állást, még mindig vállalhatsz olyan munkát, ami nyelvtudáshoz kötött, függetlenül a végzettségedtől és a munkatapasztalatodtól.

Jelenleg Magyarországon a nyelvtudás nélküli munkavállalóknak korlátozott lehetőségeik vannak a munkaerőpiacon, aki azonban legalább egy idegen nyelven beszél a „nyakába veheti a világot”.
A szakemberek szerint szép számmal akadnak olyan hallgatók a nyelviskolákban, akik a munkáltatójuk által biztosított kedvezményes, esetleg ingyenes nyelvtanulási lehetőséget visszautasítják, vagy részben élnek csak vele.

A nyelvtanulás egy rendkívül hosszú, nehéz és kitartást igénylő folyamat. Csak azok könyvelhetnek el hosszú távon sikereket, akiknek van céljuk és ezt a saját maguk által kitűzött határidőre teljesítik.

Mit tegyél, ha túl elfoglalt vagy ahhoz, hogy nyelvet tanulj?

Hallgass idegen nyelven rádiót, olvass újságot, nézd meg a kedvenc filmedet célnyelven! Észre sem veszed, úgy "ragadnak" rád egy idő után a szavak. Iratkozz be egy nyelviskolába, ahol kellemes környezetben, akár csoportban vagy egyénileg szórakozva tanulhatsz!
Az okostelefonodra telepíts olyan alkalmazásokat, amelyek segítségével bárhol, bármikor tanulhatsz! Használd ki az értékes perceket miközben utazol, sportolsz, vagy az ebédidődet töltöd!


Ne feledd, ha hosszú távon eredményt szeretnél elérni nap mint nap kitartóan tenned is kell érte! Fontos, hogy legyen egy konkrét célod, hogy megmaradjon a motivációd! Így a nyelvtanulás nem kényszerré, hanem kellemes időtöltéssé válik!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.