Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. November 05. 14:17, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Eljárás indul a Budapest Airport ellen?

Eljárás indul a Budapest Airport ellen?

Információink szerint a napokban rendel el nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport ellen. A hatóság annak a feljelentésnek alapján indított eljárást, amelyet a Zóna Taxi társtulajd

Október elején egyoldalúan bontott szerződést a Budapest Airport a repülőtéri taxis személyszállítást végző Zóna Taxival, majd meghívásos pályázatot írt ki. A Ferihegyről kiebrudalt Zóna Taxi résztulajdonosa gazdasági titok megsértése gyanújával tett feljelentést. „A repülőtér a pályázat kiírása előtt már hónapokkal előzetesen tájékoztatta a meghívottak bizonyos körét a pályázat várható feltételeiről, szempontjairól” – mondta Veres István, a Zóna Taxi résztulajdonosának szóvivője.

A Zóna Taxi 2006 óta számít a repülőtér udvari szállítójának, a megbízást nyilvános pályázaton nyerte el öt évre, ami a szerződés szerint újabb 5 évvel meghosszabbítható lett volna.

A Budapest Airport szóvivője telefonon tagadta az előzetes egyeztetést. Kamera elé nem állt üzleti titokra hivatkozva. Hardy Mihály azt állította, a Zóna Taxi szerződését azért mondták fel idő előtt, mert a társaság nem volt hajlandó rendezni adósságát.

„Semmi más nincs a háttérben csak egy pénzügyi vita, a Budapest Airport profitéhségét már nem tudjuk kielégíteni sem mi, sem nagyon sok más társaság a repülőtéren. Tehát nem csak nekünk van információim szerint a repülőtér üzemeltetőjével elszámolási gondunk, hanem sok más üzemeltetőt is gyakorlatilag a repülőtér prés alá helyezett, mert őt csak a pénz érdekli” – közölte a Zóna Taxi szóvivője.

Veres István feljelentését a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság megalapozottnak találta, és el is rendelte volna a nyomozást, ha illetékes lenne. Az ORFK egyelőre nem tudja, hogy a büntetőeljárás kihez kerül majd.

(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk