Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2018. Március 25. 05:01, vasárnap | Belföld
Forrás: police.hu

Eljátszotta a dohányboltos, hogy kirabolták

Eljátszotta a dohányboltos, hogy kirabolták

Vádemelési javaslattal fejezték be annak a dohánybolti alkalmazottnak az ügyét a budapesti nyomozók, aki kiraboltatta magát az ismerősével, hogy ezzel igazolja a kassza hiányát.

A nyomozás adatai szerint a 18 éves budapesti K. Mihály 2017. szeptember 30-án éjszakai műszakban dolgozott egy rákospalotai dohányboltban. Az este folyamán sportfogadásokat kötött a trafik terminálján, de a fogadás összegét nem fizette ki, nem tette be a kasszába. Miután valamennyi fogadását elbukta, azt találta ki a kassza hiányának igazolására, hogy a 17 éves ismerősével a biztonsági kamera előtt eljátsszák a trafik kirablását. A fiú a bűncselekmény elkövetésének körülményeit az éjszaka során megbeszélte ismerősével, aki hajnalban megérkezett a dohánybolthoz.

A 17 éves fiú egy sállal eltakarta az arcát és azért, hogy az eseményeket rögzítő kamerák előtt is hitelessé váljon a rablás, egy késsel megfenyegette az alkalmazottat és a bevétel átadását követelte, majd a megszerzett pénzzel együtt elmenekült a helyszínről.

A kiérkező rendőrökben már az intézkedés kezdetén kétségek merültek fel az alkalmazott által elmondottakkal kapcsolatban, majd K. Mihály a meghallgatásakor beismerte, hogy valójában nem történt rablás, és a pénz nagy részét ő játszotta el szerencsejátékon. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály munkatársai a két fiú ellen sikkasztás miatt indított nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett iratot vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Belföld

Másodfokú hőségriasztás lép életbe péntektől vasárnapig

Meghosszabbítja, de harmadfokról másodfokra módosítja a hőségriasztást az ország egész területén az országos tisztifőorvos péntektől vasárnap éjfélig

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Belföld

Bemutatták a Ganz elektromos midibuszát

Bemutatták szerdán Budapesten a cseh-magyar koprodukcióban készült GANZ-SOR EBN8 nevű elektromos midibusz prototípusát - közölte a magyar gyártó az MTI-vel.

2024. Július 17. 08:00, szerda | Belföld

Maruzsa Zoltán: a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

A megrendelt tankönyvek gyártása a napokban fejeződik be a debreceni Alföldi Nyomdában, a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek - közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára sajtótájékoztatón kedden.