Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Január 21. 07:15, vasárnap | Helyi

Elképesztő! 2 és félmilliót csaltak ki egy nyugdíjastól!

Elképesztő! 2 és félmilliót csaltak ki egy nyugdíjastól!

Ismét „unokázós csaló” csapott le újabb áldozatára. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a Mátrix Projekt keretében vizsgálja a bűncselekmény körülményeit.

Egy mosonmagyaróvári asszony több mint 2,5 millió forintot adott át egy ismeretlen személynek, aki fiával kapcsolatos bűnesetre hivatkozva csalta ki a pénzét. A módszer az volt, hogy a nyugdíjas hölgy – miközben az állítólagos ügyvéd instrukciókkal látta el és szóval tartotta telefonon – a lakóháza kapuja elé kitette összes megtakarított pénzét egy dobozban, amelyet nem sokkal később egy ismeretlen férfi elvitt onnan – írja a police.hu.

Hogyan is cserkészik be áldozataikat a csalók?

Általában ügyvédnek, rendőrnek, vagy barátnak kiadva magukat telefonhívást kezdeményeznek, és egy családtaggal kapcsolatos bűncselekmény vagy közlekedési baleset hírével sokkolják a csapdába csalt idős embert, majd felvázolnak egy kitalált történetet. A beszélgetésben részletezik a rokonnal történt eset körülményeit, és arra ösztönzik az áldozatot, hogy a gyorsabb rendőrségi ügyintézés, illetve az esetleges büntetőeljárás elkerülése érdekében minél hamarabb juttasson pénzt vagy értéktárgyakat a közvetítőjükhöz.

A bűnelkövetés módszere az utóbbi időben rafináltabbá vált, és egyes beszámolók szerint már azzal próbálják növelni a hívások hitelességét, hogy a „bajba jutott családtag” hangját mesterséges intelligenciával klónozzák, és az ő lemásolt hangjával beszélhetnek a kiszemelt áldozattal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.