Városlista
2024. augusztus 6, kedd - Berta

Hírek

2014. Október 07. 13:46, kedd | Bulvár
Forrás: fullank.com

Elképesztő! A Zsiráffiú tényleg úgy fest, mint egy zsiráf

Elképesztő! A Zsiráffiú tényleg úgy fest, mint egy zsiráf

A 15 éves Fu Wenghui-nál a bizarr rendellenességet az okozza, hogy 3 csigolyával több van neki, mint az átlag embereknek. Normálisan ugyanis 7 nyakcsigolya köti össze a gerinc többi részét a fejjel.

A pekingi tinédzser fiú a hosszabb nyaka miatt sokat szenved, erős fájdalmak gyötrik. Az orvosok szerint a fiú gerincferdüléssel született, amit a nem megfelelően kifejlődött csigolyák okoztak nála. Ezért a mellkasa is rendellenes formájú.

A gerincferdülés általában az embereknél enyhébb formában jelentkezik. Súlyosabb esetekben azonban hajlott ívű gerince is lehet valakinek, ami nagy kellemetlenséget jelent. Funál a gerincferdülést 6 éves korában fedezték fel. A fiú állapota az eltelt évek alatt romlott, már nem tud megfelelően járni és megbámulják az emberek. – írja a MediPress.

Most azonban úgy tűnik, lehet esélye a gyógyulásra, mert egy helyi jótékonysági szervezet összegyűjtötte számára a műtétekhez szükséges összeget. Chaoyang kerületi kórház orvosai pedig az összetett műtétsorozat fázisainak megtervezésén dolgoznak - írja a hír.ma.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 06. 07:57, kedd | Bulvár

Indul Kapu Tibor magyar űrhajós kiképzése Houstonban

Megérkezett Houstonba hétfőre az Axiom Space Ax-4 küldetésének teljes legénysége - köztük Kapu Tibor magyar űrhajós -, hogy megkezdjék kiképzésüket - közölte a houstoni központú cég hétfőn a honlapján.

2024. Augusztus 02. 07:57, péntek | Bulvár

A főpolgármester szerint nincs B terv, a Szajnában kell és lehet úszni

A francia főváros polgármestere szerint nem volt és nincs is más alternatíva, mint a Szajnában rendezni az olimpiai nyíltvízi úszóversenyeit.

2024. Augusztus 02. 07:49, péntek | Bulvár

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát, az Összetartozás temploma az egykori település valamennyi felekezetét képviseli.