Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Február 10. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Elkeserítő a hazai droghelyzet: Győr-Moson-Sopronban jobbak a mutatók

Elkeserítő a hazai droghelyzet: Győr-Moson-Sopronban jobbak a mutatók

Az európai átlagnál kétszer többen halnak meg hazánkban alkoholfogyasztással és dohányzással összefüggésbe hozható betegségekben. Győr-Moson-Sopron megyében az országos adatokhoz képest jobbak az adatok, a csökkenés tendenciája viszo

A kábítószerügyi egyeztető fórum az egyik legsikeresebb felvilágosító rendezvényként emelte ki azt a győri előadást, melyet az elmúlt évben rendeztek fiatalok számára. A testület egyik legfontosabb feladatának a droghasználati szokások feltérképezését és a megelőző, felvilágosító kampányok szervezését tartja. Az úgynevezett élménypedagógiai módszer alkalmazását a rendőrök is eredményesnek tartják.

Az térségben élők egészségét azonban nem csak az illegális, hanem a legális drogok is veszélyeztetik. A nemrégiben elkészült népegészségügyi felmérésből kiderül: megyénkben a hazai átlagnál kevesebben halnak meg alkoholfogyasztással összefüggésbe hozható betegségek következtében, ám a csökkenés üteme elmarad az országos tendenciától. A szakemberek ugyanakkor felhívják arra a figyelmet, hogy a dohányzók száma alig csökken és a tüdőrákos halálesetek száma emelkedik. Különösen a nők esetében rossz a helyzet.

Hamarosan nem csak az alkoholfogyasztásról és dohányzásról lesznek friss adatok. Egy pályázatnak köszönhetően hárommillió forint áll rendelkezésre, amelyet a régióban élő 9-13 osztályos serdülők drogfogyasztási szokásainak felmérésére fordítanak. A július végéig elkészülő jelentés az egyes megyék és nagyobb városok tekintetében is tartalmaz majd adatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.