Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Június 25. 11:25, kedd | Helyi
Forrás: gyor.hu

Elkészült a bicikliút Győr és Abda között

Elkészült a bicikliút Győr és Abda között

Borkai Zsolt győri és Szabó Zsolt abdai polgármester személyesen is kipróbálták az Európai Uniós forrásból megvalósult, két települést összekötő, több mint három kilométeres bicikliutat.

Egy újabb sikeres pályázat eredményeként az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával elkészült a régóta várt Győrt Abdával összekötő kerékpárút. A közel 227 millió forintos beruházás támogatási intenzitása száz százalékos, önrész nélküli volt, de a győri önkormányzat több tízmillió forint értékű területvásárlással járult hozzá a projekt megvalósításához, az abdai önkormányzat pedig felújította a településén belüli, fél kilométer hosszúságú kerékpárutat is.

Borkai Zsolt polgármester az átadáson elmondta, Győr fontosnak tartja a környező településekkel való együttgondolkodást, hiszen a közös fejlesztések nem csak a város, de annak környékén élő polgárok számára is hasznos. Hozzátette, Győr kerékpárosbarát település, ezért nagy gondot fordít a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésére. A belterületi bicikliút-építések mellett az Abdával összekötő út kiépítése is jól szolgálja a győriek érdekeit, és javítja a kerékpáros turizmus feltételeit is.

Szabó Zsolt, Abda polgármestere hozzátette, az abdaiak régóta ezt az útépítést helyezték fontossági sorrendben az első helyre, a megvalósítandó fejlesztéseik között. Elmondható, hogy a település lakóinak régi vágya valósult meg, mely által nem csak Abda lesz élhetőbb, de a távolabbi községek lakói számára is közelebb kerülnek a megyeszékhely rendezvényei, munkahelyei.

Cikk folytatása..

Címkék: Abda, bicikliút, győr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?