Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. Január 10. 18:30, kedd | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Elkészült a Mobilis épülete - VIDEÓ

Elkészült a Mobilis épülete - VIDEÓ

Ez egy trükkös ház- kezdte az épület bemutatását az Ybl- díjas építész. Nagy Iván vezette végig a sajtó munkatársait a most még üres, de kész épületben.

Hamarosan családok, iskolás csapatok rohamozzák meg a Mobilis- központot. Most még üresen áll, de végre készen van az épület. Győr 1,7 milliárd forintos Európai Uniós támogatással megvalósult projektje márciustól tölti be funkcióját, amikor az interaktív játszóház, kiállítási központ kinyitja kapuit.

Az épület érdekessége, hogy a vízpart közelsége miatt lábakon áll. Ahhoz, hogy bejussunk a belsejébe, hidakra kell lépnünk. A science centernek is nevezett központ három szintes, összesen 2737 négyzetméteres. Van mélygarázs is az épület alatt. Bent pedig látványlabor, e-olvasó, kreatív foglalkoztató is kialakításra kerül.

Hétfőtől kezdődik a terek berendezése, kis videónk utoljára mutatja üresen a helyiségeket:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 09:11, péntek | Helyi

Tovább tarthat az utazás, folytatódik a győri vasútvonal felújítása

Herceghalom és Bicske között folytatódnak péntektől a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonal felújításának tavaszi utómunkálatai – közölte a MÁV honlapján.

2024. Május 10. 08:14, péntek | Helyi

Az angol írásbelit is kipipálhatják

Az angol írásbelivel folytatódott az érettségi csütörtökön.

2024. Május 10. 07:13, péntek | Helyi

Két autószervizt is lebuktatott a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a kormányhivatal szakembereivel közösen tartottak ellenőrzéseket Győr-Moson-Sopron vármegyei autószervizekben.

2024. Május 09. 09:16, csütörtök | Helyi

A barokk korba repít vissza a 250 éves pannonhalmi orgona

A felújítás után visszatért Pannonhalmára és ismét régi pompájában ragyog az 1778-es években készült Corte-orgona. Sokat látott restaurátorok számára is kihívás felújítani egy ilyen hangszert.