Városlista
2024. szeptember 3, kedd - Hilda

Hírek

2010. Július 07. 13:42, szerda | Helyi
Forrás: gyor.hu

Elkészült a Szövő utca II. ütemű felújítása

Elkészült a Szövő utca II. ütemű felújítása

A régi Fehérvári úti összekötő szakasz és a Fehérvári dűlő közötti 140 méteres útszakasz július elején készült el. A Szövő utca Győr-Jancsif

A felületi bevonattal ellátott burkolatok állaga, minőségi színvonala az akkori forgalom és a szakmai igények számára megfelelőnek számítottak. A 30 éves burkolatok élettartalmát, műszaki állapotát a 2000-es években már csak kátyúzással lehetett szinten tartani, azonban a folyamatos foltozásos útfenntartás olyan költségeket ért el, hogy szükségessé vált az ilyen szerkezetű utcák teljes körű felújítása.

A Szövő utcát - 420 méteres hossza miatti bekerülési költség vonzata miatt - két ütemben újították fel. Az Ipar utca felőli első ütemet 2009-ben építtették át az útpálya szerkezet teljes cseréjével, a járdafelület szakaszos aszfaltozásával 45 millió Ft értékben. A felújítást megelőzően a Pannon-Víz Zrt. kicserélte az elöregedett ivóvíz vezetéket.

Az idei útfelújítási program szerint folytatták a Szövő utca felújítását a tavalyi ütemnek megfelelő műszaki paraméterekkel. A régi Fehérvári úti összekötő szakasz és a Fehérvári dűlő közötti 140 méteres útszakasz július elején készült el. A felújítás során az úttest területére benőtt fákat ki kellett vágni, a gyökerek által megrongált járdán a balesetveszélyes felületeket kijavították.

Herkely kos a terület önkormányzati képviselője elmondta, a beruházás építtetője az tkezelő Szervezet, kivitelezője a Magyar Aszfalt Kft. volt. A második ütem értéke 26,6 millió forint.

A felújítás során beépítettek 560 méter szegélykő elemet, bedolgoztak 197 tonna aszfaltot és új aszfaltrétegű utat építtettek 150 méter hosszon.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 03. 09:11, kedd | Helyi

Képalkotó diagnosztika a rákgyóításban: a 800 milliós fejlesztés Győrt is érinti

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által támogatott, két évet felölelő kutatási projekt konzorciumi formában valósul meg az Innovitech Kft. vezetésével

2024. Szeptember 03. 08:15, kedd | Helyi

Idén is kaptak tanszercsomagot a győri elősök

2011 óta hagyomány, hogy a város önkormányzata, ingyenes tanszercsomaggal segíti az iskolakezdő diákokat és családjaikat.

2024. Szeptember 03. 07:10, kedd | Helyi

A pocoknak ideális élőhelyeket alakítanak ki a Szigetközben

Határon átnyúló projekt keretében indul az Északi pocok mehelyi alfaj védelmének továbbfejlesztése című európai uniós projekt a Szigetközben.

2024. Szeptember 02. 09:12, hétfő | Helyi

Lerövidült a távolság Lázi és Győrasszonyfa között

Elkészült a murvás összekötő út Lázi és Győrasszonyfa között, ezzel a két település közötti távolság majdnem ötödére csökkent.