Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2022. Augusztus 09. 07:00, kedd | Külföld
Forrás: mti/illusztráció: mti

Elkezdődött a majomhimlő oltási kampánya Olaszországban

Elkezdődött a majomhimlő oltási kampánya Olaszországban

A fertőző betegségekre szakosodott Spallanzani római kórházban kezdődött el a majomhimlő elleni oltás hétfőn, miután az egészségügyi minisztérium adatai szerint 545 esetet azonosítottak.

A vakcinázás első napján tíz embernek adták be az oltást.

A római kórházban a következő napokban kétszáz főt oltanak be, és további hatszázan regisztráltak már - mondta el a főváros térségét fedő Lazio tartomány egészségügyi tanácsosa, Andrea D'Amato.

Lazio 1200 adag vakcinát kapott, a mostanáig a legtöbb esetet számláló Lombardia tartomány kétezret, Emilia-Romagna 600 adagot, Veneto négyszázat. Legkésőbb csütörtöktől Lombardiában is megkezdik a vakcinázást. A Bavarian Nordic által gyártott, Jynneos névvel ismert oltóanyagot használják, melyet az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyezett.

Olaszországban májusban azonosították az első beteget.

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) július 23-án globális egészségügyi veszélyhelyzetet rendelt el a majomhimlő miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.