Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2019. December 01. 06:00, vasárnap | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elkezdte az albániai földrengés károsultjainak ellátását az Ökumenikus Segélyszervezet

Elkezdte az albániai földrengés károsultjainak ellátását az Ökumenikus Segélyszervezet

Az érintettek gyorssegélyezésével megkezdte az albániai földrengés károsultjainak ellátását az Ökumenikus Segélyszervezet.

Szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint a gyorssegélyezés első szakaszában higiéniai cikkekkel, matracokkal, ágyakkal, ágyneműkkel, tisztítószerekkel és ruhaneműkkel támogatják a bajba jutottakat Durres városában. A magyar segélyszervezet 160 embernek segít a balkáni országban, de arra számítanak, hogy néhány nap múlva már 250 károsultról kell gondoskodniuk.

Az akció első szakaszára saját forrásból 3 ezer eurót fordítanak, és partnerség keretében ugyanennyivel járul hozzá a Hungary Helps Ügynökség is. Közösen vesznek majd részt emellett a rehabilitációs munkákban is a gyorssegélyezés végeztével.

A keddi földrengés 50 halottat követelt, a sérültek száma megközelíti a 2 ezret, 900 család pedig ideiglenes szállásokba kényszerült. Az albán kormány két megyében, Tiranában és Durresben katasztrófaállapotot hirdetett ki, és nemzetközi segítséget kért - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:00, szerda | Külföld

Az Európai Bizottság folyósította Kijevnek a hitelkeret első részletét

Az Európai Bizottság kedden csaknem 4,2 milliárd eurót folyósított Ukrajnának az ukrán hitelkeret első részleteként - közölte a brüsszeli testület.

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Külföld

A vártnál jelentősebben romlott az augusztusi német gazdasági hangulatindex

Romlott a ZEW német gazdaságkutató intézet augusztusi, Németország következő hat hónapjára vonatkozó gazdasági hangulatindexe, az elemzők által becsültnél lényegesen nagyobb mértékben.

2024. Augusztus 13. 08:02, kedd | Külföld

Az Egyesült Államok szerint a héten számítani lehet iráni támadásra Izrael ellen

Az Egyesült Államok értékelése szerint ezen a héten számítani lehet Irán és hozzá kapcsolódó fegyveres szervezetek részéről Izrael elleni támadásra