Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Január 13. 14:19, kedd | Helyi
Forrás: Police.hu

Ellopta az autót Mosonmagyaróvárról, majd megpróbálta felgyújtani

Ellopta az autót Mosonmagyaróvárról, majd megpróbálta felgyújtani

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság beosztottjai beazonosították, a Békés megyei rendőrök pedig elfogták azt a férfit, aki egy mosonmagyaróvári lakásba jogtalanul behatolt és onnan egy gépjárművet tulajdonított el, melyet később megpróbált felgyújtani.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított 2015. január 11-én 6 óra körüli időben egy mosonmagyaróvári nyitott családi házba bement, kutatást végzett és onnan készpénzt valamint egy személygépkocsi indítókulcsát tulajdonította el. Az elkövető a ház előtt parkoló gépkocsit elindította, majd 250 méter megtétele után azzal az árokba csúszott. A baleset okozását követően a tettes, hogy a nyomokat eltüntesse az autó üzemanyagtankját akarta meggyújtani, majd az utastérben rakott tüzet, ezt követően elmenekült a helyszínről.

A jármű üzemanyagtankja nem robbant be, azonban az utastérben égési nyomok keletkeztek.Az intézkedők részletes adatgyűjtése egy helyi lakáshoz vezetett. Az albérletben tartott házkutatáskor a nyomozók a lopott pénz egy részét lefoglalták.
A tettes időközben a várost elhagyta és vonattal lakcímére utazott. A rendőrök a fiatalembert a békéscsabai vasútállomáson elfogták és őrizetbe vették.A gyanúsított tettét ittasságával magyarázta.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a 36 éves békéscsabai lakos ellen, lopás bűntett, jármű önkényes elvétele bűntett és rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.