Városlista
2021. július 28, szerda - Szabolcs

Hírek

2010. Április 06. 07:06, kedd | Belföld
Forrás: FH

Elmosta az eső a locsolkodást

Elmosta az eső a locsolkodást

A rossz időjárás miatt több húsvéti programot lemondtak hétfőn. Siófokon locsolási rekorddal készültek, de olyan kevesen mentek el, hogy a rekord elmaradt. Az Alföldön viszont több helyen is megtartották a hagyományos locsolkodást.

Siófokon a szakadó eső miatt nem voltak sokan a húsvéti ünnepségen, pedig rekordot akartak dönteni. Az egy időben, egy helyen locsolkodók rekordját. Végül hatvanan gyűltek össze, 316 ember kellett volna a rekordhoz. Akik eljöttek, azért locsolkodtak. Aztán mindenki gyorsan hazament.A már-már viharos időjárás nemcsak a Balatonon, hanem országszerte elmosta a szabadtéri programokat.Hévízen is egész nap esett. Húsvét hétfőn senki nem akart elázni, az utcán ernyő nélkül nem sok embert lehetett látni


Békéscsabán is szemerkélt az eső, de a lányok nem attól lettek igazán vizesek. A gyulai Körös Néptáncegyüttes idén is népviseletben, a régi szokások szerint ünnepelt.Újszentivánon sütött a nap, a férfiaknak szerencséjük volt; ők nem áztak el. A Csongrád megyei településen is a hagyományoknak megfelelően, lovaskocsival járták a falut. Aki akarta, ahhoz beköszöntek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 28. 14:00, szerda | Belföld

Ritka betegségeket vizsgáló kutatási program zárult le a vidéki orvosegyetemeken

Ritka örökletes betegségek korai felismerését és hatékonyabb terápiáját teszik lehetővé annak a kutatási programnak az eredményei.

2021. Július 28. 11:37, szerda | Belföld

Takarékbank: további drágulásra számítanak az agrárium szereplői

Tovább javultak a magyar agrárium kilátásai, az ágazat helyzetét mérő Takarék AgrárTrend Index értéke kismértékben tovább emelkedett a második negyedévben - közölte a pénzintézet az MTI-vel szerdán.

2021. Július 28. 08:46, szerda | Belföld

Kovács Árpád: Magyarország képes az államadósság csökkentésére

Magyarország képes arra, hogy az államadósságot csökkentse, a GDP-arányos államadósság mutatója az európai uniós átlag alatti

2021. Július 27. 20:46, kedd | Belföld

A Volánbusz 40 zöldautóbusz beszerzésére kötött szerződést

Feltételes szállítási szerződést írt alá 40 Mercedes eCitaro típusú elektromos autóbusz beszerzéséről kedden a Volánbusz Zrt. az Omnibus Hungária Kft. és az INTER TRACTION ELECTRICS Kft.