Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2020. Március 18. 13:07, szerda | Helyi

Elnöki tájékoztató a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában

Elnöki tájékoztató a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában

Cél a munkaerő megtartása - Két főbb pontból álló gazdaságélénkítő intézkedéscsomagot javasol a kormányzatnak a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

A javaslatok elsődleges célja az esetlegesen kialakuló gazdasági pánikhelyzet kialakulásának megelőzése.

“Javaslataink kiemelkedő eleme, hogy a vállalkozásoknál érjük el azt, hogy elbocsátások helyett tartsák bent a munkavállalóikat a munkahelyeken” – kezdte a tájékoztatót Pintér-Péntek Imre kamarai elnök.

“Ezt alapvetően úgy tudjuk elérni – ha teszem azt – állásidőre kényszerül küldeni egy cég a munkatársát, akkor ennek a költségeit bontsuk három részre. Először is vegyük a munkavállalót. Ha a nagyvállalatok állásidőre küldik, nagyjából 20 százalékkal csökken a bére. Ez vállalható, hisz jobb, mint a munkanélküli segély, azonban a kis- és középvállalkozások esetében ennek meg kell teremteni a törvényi feltételeit. Másik szegmense a bérköltségeknek a munkaadó, harmadik pedig a Magyar Állam. Javaslatunk szerint az állásidő alatt az állam vállalja át a költségek 80 százalékát, a maradékot pedig fizesse a munkaadó. Ezzel megakadályozható lenne a munkaerő kiesése a gazdaságból.“

Pintér-Péntek Imre hozzátette, a gazdaságvédelmi csomag másik fontos eleme a vállalatoknál keletkező esetleges bevételkiesés pótlása lenne. Erre javaslataik szerint nullaszázalékos hitelkonstrukciót kellene kidolgozni, amelyre a költségvetés tartalékaiból lehetne fedezetet találni. Javasolták továbbá azt is, hogy az állásidő alatt a kormányzat szüneteltesse a járulékfizetést, ezzel is könnyítve a kis- és középvállalkozásokra nehezedő terheket.

A témában bővebb interjút olvashatnak a Győr+ Hetilap következő számában.

Forrás: gyorplusz.hu

Fotó: O.Jakócs Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:13, kedd | Helyi

Megyei tűzkárok: családi ház, autó égett porrá, galambok vesztek oda

Közzétette a Katasztrófavédelem az első negyedév adatait. Számos tűzkár kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.

2024. Április 16. 08:13, kedd | Helyi

Így vásárolj a Temun biztonságosan – szakértő ad tanácsot, hogyan védd meg a pénzed

Mit kell tennünk, hogy az olcsó kínai termékek rendelésekor biztonságban legyenek a bankkártya adataink, és ne tudják illetéktelenek leemelni a számlánkról a pénzünket?

2024. Április 16. 07:13, kedd | Helyi

Tavaszi utómunkálatokkal folytatódik a győri fővonal felújítása

Tavaly felújította a MÁV a győri fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszát.

2024. Április 15. 09:14, hétfő | Helyi

Milákot is leelőzték – a győri úszók voltak a legeredményesebbek az idei bajnokságon!

2024 április 9-12. között Budapesten a Duna Arénában rendezették az úszók számára a felnőtt magyar bajnokságot, ahol az olimpiai kvalifikációs szinteket is megúszhatták a legjobbak.