Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2020. Március 18. 13:07, szerda | Helyi

Elnöki tájékoztató a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában

Elnöki tájékoztató a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában

Cél a munkaerő megtartása - Két főbb pontból álló gazdaságélénkítő intézkedéscsomagot javasol a kormányzatnak a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

A javaslatok elsődleges célja az esetlegesen kialakuló gazdasági pánikhelyzet kialakulásának megelőzése.

“Javaslataink kiemelkedő eleme, hogy a vállalkozásoknál érjük el azt, hogy elbocsátások helyett tartsák bent a munkavállalóikat a munkahelyeken” – kezdte a tájékoztatót Pintér-Péntek Imre kamarai elnök.

“Ezt alapvetően úgy tudjuk elérni – ha teszem azt – állásidőre kényszerül küldeni egy cég a munkatársát, akkor ennek a költségeit bontsuk három részre. Először is vegyük a munkavállalót. Ha a nagyvállalatok állásidőre küldik, nagyjából 20 százalékkal csökken a bére. Ez vállalható, hisz jobb, mint a munkanélküli segély, azonban a kis- és középvállalkozások esetében ennek meg kell teremteni a törvényi feltételeit. Másik szegmense a bérköltségeknek a munkaadó, harmadik pedig a Magyar Állam. Javaslatunk szerint az állásidő alatt az állam vállalja át a költségek 80 százalékát, a maradékot pedig fizesse a munkaadó. Ezzel megakadályozható lenne a munkaerő kiesése a gazdaságból.“

Pintér-Péntek Imre hozzátette, a gazdaságvédelmi csomag másik fontos eleme a vállalatoknál keletkező esetleges bevételkiesés pótlása lenne. Erre javaslataik szerint nullaszázalékos hitelkonstrukciót kellene kidolgozni, amelyre a költségvetés tartalékaiból lehetne fedezetet találni. Javasolták továbbá azt is, hogy az állásidő alatt a kormányzat szüneteltesse a járulékfizetést, ezzel is könnyítve a kis- és középvállalkozásokra nehezedő terheket.

A témában bővebb interjút olvashatnak a Győr+ Hetilap következő számában.

Forrás: gyorplusz.hu

Fotó: O.Jakócs Péter

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 12. 14:43, kedd | Helyi

Miben Mások A Mai Vidojátékok & Milyen Pozitív Hatásaik Vannak?

A konzol és PC játékok egyre nagyobb figyelmet kapnak a közéletben és a médiában is. Bizonyos szempontokból pedig a mai modern videójátékok nagyobb bevételekkel és magasabb elvárásokkal érkeznek, mint egyes mozifilmek. Egy-egy játék ped

2021. Október 07. 10:19, csütörtök | Helyi

Menő Munkahely Győrben!

A pápai központú ANDL Kft. győri üzletébe Kisgép SZERVIZES, és Kisgép ÉRTÉKESÍTŐ Álláslehetőséget hirdet!

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

2021. Szeptember 10. 18:05, péntek | Helyi

Kazán számítási kisokos

Ha kazánvásárlás előtt állunk, legtöbben rákeresünk az interneten a legfőbb tulajdonságokra a döntés megkönnyítése érdekében.