Városlista
2024. szeptember 7, szombat - Regina

Hírek

2010. November 02. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Előadások, koncertek az első győri Mozart-opera premierje előtt a színházban

Előadások, koncertek az első győri Mozart-opera premierje előtt a színházban

A Győri Nemzeti Színház 2011. márciusában első alkalommal mutat be Mozart-operát. A Don Giovanni iránt várhatóan nagy lesz az érdeklődés, nemcsak a premier miatt. A produkciót érdekes programsorozat előzi meg a Kisfaludy teremben. Jóllehe

Ennek céljából a 2010/2011-es szezonban egy olyan sorozatot indítanak a Kisfaludy teremben, mely során koncerteken és ismeretterjesztő előadások keretében bemutatják Mozart sokoldalúságát, zeneszerzői tehetségének nagyszerűségét, művészi leleményét és játékosságát, és azt a képességét, mellyel az ember legrejtettebb érzéseit is képes volt tolmácsolni muzsikájában.

Tervezett előadások: Mozart filmen, Milos Forman: Amadeus című film elemzése. Mozart, a matematikus - Bali János előadása a mozarti zene matematikájáról. Évszázadok vándora: Don Juan, az elbűvölő gazember - a Don Giovanni-vándormotívum az európai irodalomban, Szigethy Gábor előadása. Hangról hangra - A Don Giovanni élményszerű analízise, Földes Imre előadása.

Szimfonikus Mozart-hangverseny a Győri Nemzeti Színház zenekarának és hangszeres szólistáinak közreműködésével: 2010. november 26. 19 óra, Kisfaludy terem.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.

2024. Szeptember 07. 08:14, szombat | Helyi

Kétszáz kiállító az idei Gazdanapokon

Közel 200 kiállítóval várják szombatig a látogatókat a 37. Bábolnai Gazdanapokon.

2024. Szeptember 07. 07:11, szombat | Helyi

Őszi nyitvatartás a pannonhalmi főapátságban

A turistafőszezon lezárultával a pannonhalmi főapátság nyitvatartása is őszi üzemmódra állt át, amely lényegében a tavaszinak felel meg. A legfontosabb, hogy hétfőn ne akarjuk látogatni a monostort!

2024. Szeptember 06. 09:13, péntek | Helyi

Katonás rend a női kéziseknél (VIDEÓ)

A 2024/25-ös évadnak hat új igazolással a soraiban nekivágó Győri Audi ETO KC csapata a hagyományoknak megfelelően csapatépítő programon vett részt.