Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Március 28. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: Bajnok Artúr, az MTI tudósítója jelenti:

Előrehozták a NATO külügyminiszteri találkozóját

Előrehozták a NATO külügyminiszteri találkozóját

Előrehozták március 31-re a NATO-országok külügyminisztereinek brüsszeli találkozóját, így Rex Tillerson, az amerikai diplomácia vezetője is részt vesz azon - közölte hétfőn az észak-atlanti szövetség.

A tanácskozást eredetileg április 5-6-ra tervezték, később azonban kiderült, hogy Rex Tillerson ebben az időpontban más elfoglaltsága miatt nem tud részt venni az ülésen.

Noha az előző héten Rex Tillerson már több szövetséges ország külügyminiszterével találkozott Washingtonban, ez lesz az első alkalom, hogy részt vesz a katonai szervezet ülésén.

Az amerikai külügyminiszter esetleges távolmaradása sajtóhírek szerint aggodalmakat keltett a szövetségesek körében, különösen annak fényében, hogy Tillerson hamarosan Oroszországba látogat.

Európában sokakat aggodalommal töltött el Donald Trump januári hivatalba lépése, részben azért, mert az amerikai elnök korábban nyíltan az Oroszországhoz közeledés mellett kötelezte el magát, részben pedig azért, mert a NATO költségvetésének, az amerikai hozzájárulásnak az újratárgyalását helyezte kilátásba. Trump még elnökjelöltként úgy nyilatkozott, hogy egy esetleges orosz agresszió esetén csak azoknak az országoknak nyújtana segítséget, amelyek "teljesítették szövetségesi kötelezettségeiket".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.