Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. December 04. 07:04, kedd | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti/MTI

Előzetesbe került a cseheket meglopó koszovói testvérpár

Előzetesbe került a cseheket meglopó koszovói testvérpár

Előzetes letartóztatásba helyezte a Győri Városi Bíróság hétfőn azt a két szerb állampolgárságú, koszovói férfit, aki egy cseh rendszámú autót fosztott ki a múlt héten az M1-es autópályán.

Máté Kinga, a megyei törvényszék szóvivője indoklásként elmondta: feltehető, hogy a gyanúsítottak a szabadlábon hagyásuk esetén, tartva a felelősségre vonásuktól, kivonnák magukat az eljárás alól, akár az ország elhagyásával is nehezítenék a nyomozást. Hozzátette, a döntés indoka volt a két férfi büntetett előélete is, valamint az a tény, hogy a közelmúltban sok bűncselekmény történt az országban hasonló módszerrel, a gyanúsítottak pedig további bűnelkövetés részesei lehetnek.
Az Országos Rendőr-főkapitányság honlapján az olvasható, hogy a két - ott albán állampolgárként azonosított - férfi múlt péntek reggel kiszúrta egy cseh rendszámú autó kerekét egy Győrhöz közeli autópálya-pihenőben, majd a kereket cserélők figyelmét elterelve elemeltek a kocsiból mintegy 200 ezer forintnyi értéket.A rendőrség tájékoztatása szerint a nyomozók "a sértettek leírása és saját személyismeretük alapján" azonosították az elkövetőket, s a testvérpárt, a 37 éves és a 40 éves férfit másnap hajnalban Budapesten elfogták.- közölte a megyei törvényszék szóvivője az MTI-vel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.