Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2011. Szeptember 23. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: MRFK Győr

Előzetesben a „piásan” rabló 20 éves férfi

Előzetesben a „piásan” rabló 20 éves férfi

Szeptember 17-én, szombaton hajnali öt órakor Győrben, a Bécsikapu téri buszmegállóban várakozott egy 22 éves helyi fiatalember, mikor minden előzetes szóváltás nélkül egy hasonló korú férfi váratlanul megtámadta.

Arcul ütötte, közben pénzét követelte tőle. A sértett hiába bizonygatta, hogy árva fillére sincs, a rabló ezzel mit sem törődött. Tovább ütlegelte a váratlan támadástól még felocsúdni sem tudó sértettet, kinek mobiltelefonjai eközben a földre estek. A támadó vérszemet kapva kapta fel a földről mindkét telefont és a sértett padon lévő nejlon táskáját, majd a helyszínről elszaladt.

A könnyű sérüléseket szenvedett fiatalember ezt követően tett feljelentés a Győri Rendőrkapitányság ügyeletén.

A rablás miatt indított nyomozásban a rendőrök nyom- és anyagmaradvány hiányában a térfigyelő kamerák elemzésébe, értékelésébe kezdtek. A felvételeken jól látható, ahogy a bűncselekmény idején a sértett a buszmegálló irányába tart. Röviddel utána feltűnik egy férfi, aki követi a sértettet, s akire ráillik a támadóról adott személyleírás. A győri nyomozók a férfi mozgása, testtartása, fejformája alapján felismerni vélték a támadót, aki ellen korábban már eljártak vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt. Otthonának átkutatása során előkerültek azok a ruhadarabok – nadrág, öv, póló, baseball sapka – melyeket a feltételezett elkövető a „felvételek tanúsága szerint is” a rablás elkövetésekor viselt.
A sértetett a nyomozók munkáját segítve, mind a kamerafelvételeken, mind a támadóról készült fényképen felismerte és beazonosította az őt megtámadó, majd kirabló férfit.

Ezt követően állították elő és védő jelenlétében hallgatták ki rablás gyanúja miatt szeptember 21-én a győri nyomozók L. Róbertet. A 20 éves győri férfi a terhére rótt bűncselekményt tagadta. Annyit ugyan elismert, hogy akkor hajnalban járt az említett útvonalon, de nem a rablás időpontjában, hanem egy órával korábban.
Az elé tárt kamera felvételek és a lefoglalt ruházat bemutatása sem „hatotta meg” különösebben. Továbbra is állította, hogy a felvételeken nem ő látható.
A rendőrök ekkor tájékoztatták, hogy rablás gyanúja miatt őrizetbe veszik. Hirtelen időt kért, s közölte, hogy azonnal módosítani szeretné vallomását. Folytatólagos kihallgatása során a terhére rótt bűncselekményt végül beismerte.
Részletes vallomásában elmondta, hogy a kérdéses hajnalon erősen ittas állapotban volt. Ő támadta meg a buszmegállóban lévő sértettet, miközben tettleg bántalmazta, s pénzét követelte. Földre esett telefonjait felvette, azokkal a helyszínről elfutott. Az egyik készüléket a közelben egy bokor alá hajította be, a másikat pedig „nagylelkűen” egy barátjának ajándékozta oda. Azt is beismerte, hogy a kamerafelvételeken ő látható, és a ruházat is megegyezik a támadás idején viselttel.

A rablást rekonstruáló helyszínbejáráskor előkerült az eldobott mobiltelefon és a győri baráttól a „csak feltöltésre átadott” másik készülék. Ezeket a rendőrök lefoglalták.

L. Róbertet a Győri Városi Bíróság rablás megalapozott gyanúja miatt szeptember 23-án előzetes letartóztatásba helyezte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 09:11, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Öt Templom Fesztivál

Május 9-én, csütörtökön kezdődik az Öt Templom Fesztivál.

2024. Május 08. 08:13, szerda | Helyi

Vakon is lehet teljes életet élni, méghozzá boldogan!

Sáfrányné Kobli Írisz Én csak a szívemmel látok című könyvével ismerkedhettek meg a Széchenyi Egyetem könyvtárában a pedagógus növendékek.

2024. Május 08. 07:13, szerda | Helyi

Matekból is megvolt az írásbeli

Nagy meglepetés nem érhette a diákokat, aki készült, az írásbeli matematikaérettségi első részét nagyobb nehézségek nélkül oldhatta meg.

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.