Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Január 05. 16:27, szerda | Helyi

Előzetesben marad a győri énekes

Előzetesben marad a győri énekes

A Győri Járásbíróság 2022. március 6.-ig meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint több, mint szármillió forint összegű kárt okozó csalást és sikkasztást követett el.

A bíróság megállapította, hogy a személyi szabadság korlátozása a gyanúsított esetében továbbra is indokolt. A határozat indokolása szerint továbbra is megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén a gyanúsított a büntetőeljárás során elérhetetlenné válna, a hatóságok elől megszökne vagy elrejtőzne. A gyanúsított terhére rótt bűncselekmények közül a legsúlyosabb 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett, amelynek büntetési tétele a halmazati szabályokra figyelemmel emelkedik, így a kiszabható szabadságvesztés felső határa a 15 év.

A bíróság határozatának indokolása szerint a gyanúsított őrizetbe vételét követően bejelentett lakóhely és ezzel kapcsolatos befogadó nyilatkozat nem ellensúlyozza a kiemelt tárgyi súlyú ügyben a szökés elrejtőzés reális veszélyét.

A bíróság megállapította, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén újabb bűncselekményt követne el, e körben a korábbi határozatokban kifejtett indokokat a bíróság fenntartotta.

A határozatot a gyanúsított, a védő és az ügyész is tudomásul vette, a döntés végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.