Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2013. Augusztus 24. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Előzze meg a reumát olajos hallal!

Előzze meg a reumát olajos hallal!

Hetente legalább egy adag olajos hal – lazac vagy makréla – elfogyasztása felére csökkenti a rheumatoid arthritis kialakulásának kockázatát. Jelen tanulmány 32 ezer svéd nő egészségügyi adatai alapján készült, amelyről a BBC számol be.

Az olajos hal azért egészséges, mert omega3 zsírsavat tartalmaz, ami véd a szív és az agyi betegségek ellen. Emellett úgytűnik gyulladásgátló hatása is van, ami megmagyarázza, miért csökkenti a rheumatoid arthritis rizikófaktorát.

Az egy évtizedes tanulmány alatt megfigyelték, hogy azok a nők, akik legalább hetente fogyasztanak valamilyen halat, közel harmadával csökkentik a rheumatoid arthritis rizikófaktorát. Azok pedig, akik legalább heti egyszer olajos halat fogyasztanak, vagy négy adagot bármilyen halféléből, a felére csökkentik ezt a kockázatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.