Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Február 18. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Előzze meg a terhesség alatti visszerek kialakulását

Előzze meg a terhesség alatti visszerek kialakulását

Még egy dolog, amire terhesség alatt érdemes odafigyelni: a visszerek kialakulásának megelőzése. A duzzadó erek általában a lábon, de a test más részein is megjelenhetnek. Jó hír ugyanakkor, hogy bár nem szépek, ártalmasnak sem mondhatóak - írja a Fox News.

A visszér meglehetősen gyakori, a nők 55 százalékánál kialakul valamikor élete során. Miért is alakul ki terhesség alatt? A válasz egyszerű: állapotosság közben a vénák nagyobb terhelésnek vannak kitéve, mivel a vér mennyisége nő és a növekvő magzat is nyomást gyakorol nemcsak a méhre, de a lábakban lévő vénákra is. Szerencsére a legtöbb nő számára a visszér mindössze kényelmetlenséggel jár, súlyosabb esetben azonban okozhat vérzést, duzzadt bokát, valamint a hüvelyi szülésnél is felléphetnek problémák.

A legnagyobb kockázatnak azok vannak kitéve, akiknek genetikai hajlamuk van a gyenge vénákra. Emellett növekedik a rizikó az évek előrehaladtával, a súllyal és minden további terhességnél. Mindemellett a sok és hosszú ideig tartó állás, valamint a cipekedés is megnöveli a visszerek kialakulásának kockázatát. Bár a szülést követő 3-6 hónap során eltűnik, azért van néhány praktika, amivel eleve elkerülheti azok kialakulását.

Aludjon a bal oldalán, ezzel elősegítheti a vér megfelelő helyre történő áramlását, mivel a test legnagyobb gyűjtőere az úgynevezett vena cava a jobb oldalon található.

Testmozgással növelheti a vérkeringést, ráadásul napi harminc perces mérsékelt mozgás jót is tesz és biztonságos a babára nézve. Fekvéskor pócolja fel a lábát.

Figyeljen oda a súlygyarapodásra, terhessége alatt ne szedjen fel a szükségesnél több kilót, mert az is visszereket okozhat. Beszéljen orvosával arról, mennyi súlyt kell és szabad felszedni a terhessége alatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.