Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2022. Március 29. 10:06, kedd | Kék hírek
Forrás: mti - fotó: police.hu

Elrendelték a határon elfogott orosz gyilkos kiadatási letartóztatását

Elrendelték a határon elfogott orosz gyilkos kiadatási letartóztatását

Elrendelte a bíróság az ukrán-magyar határon, Tiszabecsnél elfogott, körözött orosz férfi ideiglenes kiadatási letartóztatását.

A Fővárosi Törvényszék hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: az orosz állampolgár ellen az egyik szentpétervári kerületi bíróság bocsátott ki nemzetközi elfogatóparancsot egy 2015 márciusában elkövetett emberölés miatt.

Hozzátették: a férfi nem járult hozzá az egyszerűsített kiadatásához, ezért a feltételek fennállásáról a bíróság a teljes kiadatási kérelem - valamint egyéb kiegészítő információk - beérkezése után tud majd dönteni, egy újabb tárgyaláson.

A bíróság ezért végleges végzésével az iratok beérkezéséig, negyven napra elrendelte a férfi ideiglenes kiadatási letartóztatását.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton közölte a police.hu oldalon, hogy a tiszabecsi közúti határátkelőhelyen egy Interpol által körözött orosz férfi jelentkezett belépésre. A rendőrök az ellenőrzés alatt megállapították, hogy a férfi ellen az orosz hatóság halált okozó testi sértés és emberölés miatt elfogatóparancsot adott ki, ezért őrizetbe vették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Kék hírek

BRFK: elfogtak két férfit, akik Forma-1-es jegyek ígéretével vertek át embereket

Elfogtak két férfit, akik a Forma-1 Magyar Nagydíjra és más rendezvényre szóló, de valójában nem létező jegyek ígéretével vertek át embereket

2024. Augusztus 13. 07:54, kedd | Kék hírek

Nagy értékben foglalt le autókat a NAV egy adócsaló cégtől

Több mint 157 millió forint értékben foglalt le autókat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy gépjármű-kereskedő cégtől, amely folytatólagosan szabálytalanul teljesítette adókötelezettségét.

2024. Augusztus 09. 08:07, péntek | Kék hírek

Vádat emeltek egy iskolaőr ellen, aki egy hetedikes kislányt zaklatott