Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Február 03. 07:30, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Első BL-meccsére készülhet a Győri Audi ETO csapatával Karl Erik Böhn

Első BL-meccsére készülhet a Győri Audi ETO csapatával Karl Erik Böhn

Új edzővel, a magyar szövetségi kapitány Karl Erik Böhnnel (képen) kezdi meg középdöntős menetelését a Győr a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Az első ellenfél szombaton a spanyol Itxako Navarra lesz. A norvég szakember csak a tavaszi végéig kapott engedélyt a magyar szövetségtől győri munkavállalásához. Az ETO nem titkolt célja, hogy idén végre megnyerje a sorozatot.

„Nagyon nehéz lesz, de azt mindenki tudja, hogy a BL-ben a legjobb klubok mérkőznek. Lépésről lépésre kell haladnunk a sorozatban, és nem szabad egyetlen meccsre sem kihagyni, mert az akár a továbbjutásba is kerülhet. A Navarra roppant kellemetlen ellenfél, főleg saját pályán" - mondta az MTI-nek Böhn.

Ebben a csoportban szerepel még a szakember és élettársa, a szintén győri Heidi Löke volt klubja, a norvég Larvik, illetve a dán Midtjylland is. Az első két helyezett jut az elődöntőbe.

A női EHF Kupában a Békéscsaba ellenfele, a spanyol Mar Alicante - amely az előző idényben elveszítette a KEK-döntőt az FTC-vel szemben - feladta a pályáválasztói jogot, és emiatt egy kevéssel a magyar együttes az esélyesebb, miként jobbak a Vác kilátásai is a török Piyango ellenében.

A női KEK-ben a címvédő FTC a lehető legnehezebb ellenfelet kapta, az orosz Rosztov-Dont, és nem csak az utazás miatt lesz nehéz a továbbjutás. A zöld-fehérek a tavalyi menetelés során több nagy csapatot is kivertek, és most is hasonló bravúrra lenne szükség. A csütörtökön edzőt váltott székesfehérvári Alcoának ugyancsak komoly gondokat okozhat a szerb Zajecar. Ebben a sorozatban érdekelt még a Debrecen, amely a jövő héten kétszer is fogadja a spanyol Mar Saguntot.

A férfiak a jövő héten folytatják az európai kupaküzdelmeket. A BL hetedik fordulójában a nehéz helyzetben lévő Szeged február 9-én a német Kiel vendégeként lép pályára, a csoportja második helyén álló Veszprém 11-én fogadja a lengyel Kielcét, míg a KEK nyolcaddöntőjében az FTC-PLER a sokkal esélyesebb, Mocsai Tamással felálló német Flensburg-Handewitt csapatával került össze.

A magyarok programja
Szombat:
Női BL, középdöntő, I. csoport, 1. forduló:
Itxako Navarra (spanyol)-Győri Audi ETO KC, Estella 19 ó
Női EHF Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Piyango (török)-Vác, Ankara 17:30 ó
Mar Alicante (spanyol) - Budapest Bank-Békéscsaba, Békéscsaba 18 ó
Vasárnap:
Női EHF Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Budapest Bank-Békéscsaba - Mar Alicante (spanyol) 15 ó
Női KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Rosztov-Don (orosz) - FTC Rail Cargo Hungaria 14 ó
Alcoa FKC - Zajecar (szerb) 16 ó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.