Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Augusztus 01. 09:02, csütörtök | Bulvár

Első lakossági fórumát tartotta meg Rékasi Károly

Első lakossági fórumát tartotta meg Rékasi Károly

Bő kétórás premiernek is beillett Rékasi Károly első képviselőjelölti lakossági fóruma. A színművész a Blikknek elárulta, mielőtt a választók elé lépett, legalább annyira, ha nem jobban izgult, mint egy-egy színházi bemutató előt

Rékasi Károly független önkormányzati képviselőjelölt lett Soroksár 5. számú választókörzetében. A Barátok közt Bartha Zsoltja hétfő délután meg is tartotta első lakossági fórumát, sőt, a Tündérkert közelében megtartott találkozó előtt a barátaival és Zsigmond fiával maga pakolta ki a sörpadokat és az asztalokat. Előre természetesen senki sem tudta, hányan kíváncsiak Rékasi terveire, ám ahogy teltek a percek, úgy lettek egyre többen és többen: szállingóztak babakocsival a kisgyerekes családok és egyéb környékbeliek autóval vagy kerékpárral.

"Libabőrös vagyok, de elhihetik, hogy ebben a melegben nem fázom. Igen, piszkosul izgulok, nem számítottam rá, hogy ilyen sokan leszünk" – kezdte Rékasi Károly, aki a kerület dolgaival kapcsolatban roppant felkészültnek bizonyult, jegyzetek nélkül, fejből sorolta jobbító elképzeléseit a P+R parkolótól kezdve az aszfaltozott úton át a Duna-ág tisztaságáig.

"Gerdával felavattuk a kenunkat, de elkeserítő volt a Dunában úszkáló pelenkák, óvszerek látványa. Pedig a Molnár-szigetet a Jóisten jókedvében teremtette! Egy éve költöztünk ide, és imádom a környéket a maga falusias hangulatával." - tette hozzá a színművész.

Nagy tapsot kapott, amikor elmondta, jelöltségét nem politikai tevékenységnek, hanem a közösség szolgálatának tekinti. Hozzátette: "bárkire voksolnak a soroksáriak, annak kutya kötelessége lesz minden tudásával megvalósítani a lakosság vágyait, ebben pedig segít majd, bárki is lesz a képviselő." Ám ő is azonnal akcióba lépne.

Már most fellépne a környékbeli drogterjesztők ellen.

"Látom, ami csodálatos itt, mi az, amin lehet javítani, illetve mivel akad sürgős tennivaló. Ilyen a drogterjesztők itt folyó tevékenysége – jelentette ki szigorúan a színész, akit a 25 éve regnáló polgármester, Geiger Ferenc kért fel egy civil szervezet jelölésével a képviselői tisztségre. Bizony gyakran látni erre szétdobált fecskendőket. Ezzel a tevékenységgel ugyan jó sok suskát lehet keresni, keveset kell tanulni hozzá, de egyetlen szülő sem szeretné, ha a gyereke itt hozzáférne a kábítószerhez. Engedelmükkel, ennek a kérdésnek a rendezésével nem várom ki a választást!"

Többször felkérték már

Most nincs akadálya Rékasi Károly megválasztásának, a Barátok közt producerei nem emeltek kifogást a megbízatás ellen. Ám korábban Telkiben is felkérték a színészt hasonló feladatra, akkor a színházi munkája miatt kellett visszaadnia mandátumát, korábban politikai párt is csábította már országgyűlési képviselőnek.

"Nem tudtam, hogyan kéne kikerülni. Megkérdeztem, hogy szerintük, ha elvállalom, négy év után hogyan kerülök vissza a színházi életbe."

„Karcsi, addigra annyi kapcsolatot építhetsz ki, hogy arra már nem is lesz szükség!” – válaszolták. "Na, ekkor menekültem el" – emlékezett vissza a színművész.

Forrás: blikk.hu

Fotó: Varga Imre

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 15. 09:14, hétfő | Bulvár

Ennyi maradt a balatonfüredi görög faluból - Videó

A Balaton Televízió friss videója szerint már csak az egykori szökőkút maradványai emlékeztetnek Balatonfüreden arra, hogy egyszer volt ott egy görög falu is.

2024. Július 13. 08:40, szombat | Bulvár

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.

2024. Július 11. 07:59, csütörtök | Bulvár

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék kilövését javasolja a környezetvédelmi miniszter

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék elaltatását vagy kilövését javasolja Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter.