Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2010. Február 26. 06:23, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Első alkalommal indul átfogó vizsgálat a pedagógusok terheiről

Első alkalommal indul átfogó vizsgálat a pedagógusok terheiről

A pedagógusok munkaterhelését vizsgálja egy márciusban induló felmérés, mely reprezentatív módon kívánja bemutatni a tanárokra háruló terheket. Az oktatási tárca, valamint a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által közös k

Elmarad az európai átlagtól a pedagógusok munkáját segítők száma, egyre jellemzőbb pedig, hogy a korábban a család által végzett feladatok egy része a pedagógusokra hárul - mondta el Kerpen Gábor.
A kutatást a Tárki-Tudok Zrt. oktatáskutató központ végzi: márciusban összesen háromszáz intézményt keres majd fel. Ekkor hét-nyolcezer pedagógus és óvodapedagógus két kérdőívet kap kézbe: az első általános kérdéseket tartalmaz, a másodikat pedig naponta kell naplóként kitölteniük. Ez utóbbi kérdez rá a munkaidőre és a terhelésre.
A PDSZ szerint a kérdőív kitöltése során maga a pedagógus is áttekintheti feladatait, valamint segítségével a közvélemény is kap egy pedagógus pályaképet. A vizsgálat eredményeit májusban hozzák nyilvánosságra az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a PDSZ és a Tárki-Tudok Zrt. honlapján.

(Forrás: mno.hu)

(www.edupress.hu)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére