Városlista
2022. október 1, szombat - Malvin

Hírek

2022. Június 23. 08:19, csütörtök | Helyi

Elstartolt a tűzoltótábor Sáráspusztán

Elstartolt a tűzoltótábor Sáráspusztán

Június 20. és 24. között ötvenkilenc általános iskolás diák vesz részt a szabadidős és szakmai programokon.

Hétfőn Sári Ákos tűzoltó ezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese nyitotta meg a tábort. Az ezredes köszöntötte a gyerekeket, kellemes táborozást, hasznos időtöltést kívánt nekik, valamint arra biztatta őket, hogy a pihenés mellett használják ki a lehetőséget, hogy minél több hasznos ismeretre tegyenek szert, mind a tűzmegelőzésről, mind a tűzoltók érdekes és nem veszélytelen hivatásáról.

Az első napon a gyerekek berendezkedtek a sátrakban, megismerkedtek egymással, a tábor vezetőivel, és a következő napok napirendjével, programjaival. Délután már a tűzoltó szakfelszereléseket is kézbe vehették, majd szerelési foglalkozáson vettek részt. Később szabad program keretében focizhattak, ping-pongoztak, zászlót készítettek és rajzoltak is a fiatalok.

A kedd reggel sportosan kezdődött, hiszen a mindennapos reggeli torna és sátorrendezés után katonák érkeztek, akik alaki foglalkozáson ismertették meg a gyerekeket a szabályozott, katonai fegyelemmel, mozgásformákkal. Délután tényői kirándulás során erdei tanösvényre, majd bunkerbe látogatnak.

Szerdán a rendőrség tart drogprevenciós előadást a gyerekeknek, csütörtökön a Vöröskereszt munkatársaitól tanulhatnak az elsősegélynyújtásról, pénteken pedig a tűzoltók tartanak nekik tűzoltási,- műszaki mentési bemutatót. A tűzoltói feladatokról, eszközökről, járművekről minden nap hallhatnak és tanulhatnak hasznos dolgokat a diákok, de szabad programra, játékos sportversenyekre, pihenésre is lesz lehetőségük a hét során.

A táborvezetők munkáját és a gyerekek biztonságos táborozását, pihenését közösségi szolgálatukat töltő középiskolások is segítik.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 01. 07:16, szombat | Helyi

Még tart a RAILPOL akció

Október 3-ig tart az Európai Unió RAILPOL akciója.

2022. Szeptember 30. 09:17, péntek | Helyi

Végy egy jó kapust…

Nagy figyelmet kapnak a Fehér Miklós akadémián a kapusok.

2022. Szeptember 30. 08:15, péntek | Helyi

II. Győri Halnapok – Folytatódik a népszerű gasztrohagyomány

Győrben tavaly rendezték meg először a Győri Halnapokat.

2022. Szeptember 30. 07:16, péntek | Helyi

Harminc éve figyeljük meg a madarakat

Európai Madármegfigyelő Napokat tartanak a hétvégén hazánkban is.