Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. November 09. 06:36, péntek | Sport

Eltiltással fenyegeti Hosszú Katinkát a FINA

Eltiltással fenyegeti Hosszú Katinkát a FINA

A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) eltiltást szabna ki több olimpiai bajnok úszóra, többek között Hosszú Katinkára is.

Az Inside The Games honlap szerint a FINA egy új, rivális szervezete, a Nemzetközi Úszó Liga (ISL) december 20-án indítja el a saját világkupa-sorozatát, amelynek az első állomása Torino. A verseny "Energy for Swim" néven fut majd, és ugyan jogilag nem köthető az ISL-hez, az úszóvilágban nyílt titok, hogy a Liga áll mögötte.

A FINA egyelőre nem tehet semmit, mert ugyan a szabály szerint minden nemzetközi versenyt legalább fél évre előre be kell jelenteni, a szervezést papíron az olasz szövetség vállalta magára, és meghívásos versenyként jegyzi, függetlenül a FINA-tól.

A Nemzetközi Szövetség válasza az volt, hogy minden részt vevő úszót legalább egy, legfeljebb két évre eltilt. Több versenyző is jelezte már, ott lesz az olasz városban, köztük például Hosszú Katinka, Adam Peaty és Chad Le Clos is, a teljesség igénye nélkül.

A mellúszás királya, Peaty elmondta, nagyon várja a viadalt, és teljes mellszélességgel kiáll az ötlet mellett, szerinte ez nagyon kell az úszósportnak.

Ha a FINA tényleg szankciókat vezet be a versenyzők ellen, akkor a sportág krémje csak tévéből fogja nézni a jövő évi dél-koreai világbajnokságot.

Ez alighanem egy hosszú háború kezdete, hasonlóan a kosársport (FIBA kontra ULEB) korábbi eseményeihez. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Forrás: origo.hu

Kép: Imaginechina/Cai fuliang - Imaginechina/Cai Fuliang

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.