Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2021. November 12. 08:00, péntek | Kék hírek
Forrás: infovárosok/ügyészség

Eltörte a mentőápoló kezét

Eltörte a mentőápoló kezét

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt jogerősen elítélte a bíróság azt a férfit, aki ellátása közben eltörte a mentőápoló kezét.

A vádirat szerint március 30-án 2 óra 28 perckor tett állampolgári bejelentés alapján egy vérző férfihoz érkezett a mentőautó Vértesszőlősön. A mentőápoló a férfi sebét ellátta, majd a mentőautóhoz kísérte, beültette, hogy további ellátásért beszállítsák a kórházba – közölte az ügyészség.

Kifejtve, hogy az ellátott férfi ekkor agresszívvé vált, a mentőápolót több alkalommal meglökte, amelynek következtében a mentőkocsi nyitott ajtaján mindketten a földre estek, és ott a férfi tovább lökdöste és dulakodott a sértettel. A mentőautó vezetője próbálta megfékezni az agresszív férfit, aki a mentőápoló kezét megfogta, azt addig feszítette, amíg annak kézfeje eltörött.

A bíróság most jogerősen 2 év 8 hó börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit. Az ítéletet az ügyész, vádlott, védő is tudomásul vette, így az jogerős.

Címkék: ítélet, mentő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Kék hírek

BRFK: elfogtak két férfit, akik Forma-1-es jegyek ígéretével vertek át embereket

Elfogtak két férfit, akik a Forma-1 Magyar Nagydíjra és más rendezvényre szóló, de valójában nem létező jegyek ígéretével vertek át embereket

2024. Augusztus 13. 07:54, kedd | Kék hírek

Nagy értékben foglalt le autókat a NAV egy adócsaló cégtől

Több mint 157 millió forint értékben foglalt le autókat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy gépjármű-kereskedő cégtől, amely folytatólagosan szabálytalanul teljesítette adókötelezettségét.

2024. Augusztus 09. 08:07, péntek | Kék hírek

Vádat emeltek egy iskolaőr ellen, aki egy hetedikes kislányt zaklatott