Városlista
2024. szeptember 1, vasárnap - Egon

Hírek

2010. Május 21. 15:37, péntek | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Eltünt adók, ál- adótanácsadók

Eltünt adók, ál- adótanácsadók

l - adótanácsadók állhatnak azoknak az eltűnt adó - visszaigényléseknek a hátterében melyek ügyében már több tucat ingázó fordult a " Jövő a határtér

Az IGR szakemberei éppen az ilyen esetek miatt arra hívják fel a figyelmet arra, hogy ha az ingázók ügyeik intézését másra bízzák, akkor se írjanak alá üres papírlapot vagy kitöltetlen adónyilatkozatot. Ha az " adótanácsadók " előre borítékban kérik el az esetenként akár több száz eurót vagy ha személyesen nem talákozhatnak velük, semmiképpen se bízzanak meg bennük.

Gyanúnk szerint sokan végzettség és hozzáértés nélkül vállalják az adótanácsadást ingázók részére, ráadásul úgy, hogy a visszajáró adót nem is a munkavállaló hanem a saját számlájukra utaltatják mondta el Tóth Eszter, a Jövő a határtérségben projekt vezetője.

Tóth Eszter hozzátette, az utóbbi időben különösen népszerű lett az " ingázók adótanácsadója " foglalkozás, több helyen jelent mely olyan hirdetés, amely szerint a cég vagy egyéni vállalkozó Ausztriában dolgozók ügyintézését vállalja. Az IGR azt javasolja jól nézzék meg, hogy kit választanak, ráadásul jó tudni, hogy maguk is könnyedén ki tudják tölteni az ausztriai adózáshoz szükséges nyomtatványokat. Ha mégis elbizonytalanodnának, forduljanak az IGR jogászaihoz akik ugyan ki nem töltik nök helyett az adóbevallásukat, de adnak hozzá egy a legfrissebb jogszabályváltozásokat is tartalmazó útmutatót.

Az IGR(www.igr.at) várja azok jelentkezését, akik azt gyanítják, hogy ál - adótanácsadók csapdájába kerültek. Az Osztrák és Magyar Szakszervezeti Szövetség ugyanis feljelentést tervez az ingázókat megtévesztők és megkárosítók ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 31. 09:11, szombat | Helyi

Keglovich-kupa: kiesett a Győrszentiván és a Bácsa

Az alacsonyabb osztályú Ásványráró és a Győrasszonyfa megtréfálta a papíron erősebbet a Keglovich László Vármegyei Kupa 3. fordulójában.

2024. Augusztus 31. 08:14, szombat | Helyi

Egy osztállyal kevesebb iskolakezdő: még éretlenek voltak

Jóval kevesebb az elsős gyerek Jánossomorján a megszokottnál: kettő helyett csak egy osztály indul a központi iskolában, egy pedig a tagiskolában.

2024. Augusztus 31. 07:10, szombat | Helyi

Félresikerült túra, fél kenuval jöttek vissza a vendégek

Idén már a második kenuja törik el a szigetközi víztúráztatással foglalkozó Szürkehódosoknak. A képen láthatónak csak az egyik fele van meg, a vendégek így hozták vissza.

2024. Augusztus 30. 09:15, péntek | Helyi

Benkovich Ferenc visszatér, de nem Győrben, Bezenyén misézik

A kényszernyugdíjazott plébános tartja jövő vasárnap a búcsúi szentmisét a bezenyei Kisboldogasszony templomban, a szertartás délelőtt 10.00 órakor kezdődik.